KJØTT: Reinskav er nydelig kjøtt. Her får du den klassiske oppskriften. Foto: Christopher Sjuve
KJØTT: Reinskav er nydelig kjøtt. Her får du den klassiske oppskriften. Foto: Christopher SjuveVis mer

Slik blir finnbiffen god

Her er den klassiske oppskriften.

Finnbiff er nydelig kjøtt. Men hva er det egentlig?

Kjøtt av reinsdyr Jo, finnbiff er kjøtt av reinsdyr som er skåret i tynne skiver. Du kjøper det frossent i butikken. Fordelen med de tynne biffskivene er at de tiner veldig raskt. Faktisk er det ikke noe problem å ha dem rett i gryta - selv i frossen tilstand.

Så kan vi rydde en misforståelse av veien: Finnbiff er ikke en rett, ordet refererer bare til selve kjøttet. Når det er sagt, er det en oppskrift som har etablert seg. Og det er denne du finner under artikkelen.

Jeg mener at dette er Norges beste viltgryte - og du kan om du vil bytte ut kjøttet her med reinsskav. Men den er ikke selve klassikeren.

Klassisk oppskrift Finnbiff er populært - og jeg kan godt forstå hvorfor: Det går raskt å lage, det er vanskelig å gjøre noe feil - og dessuten er det supergodt!

Denne gangen vil jeg presentere en klassisk oppskrift. Veldig mange har kanskje bare stiftet bekjentskap med finnbiff nettopp gjennom denne retten. Jeg holder på å eksperimentere litt med andre oppskrifter - det får jeg komme tilbake til når jeg har noe ferdig!

Klassisk finnbiff lages med poteter, gulrøtter, rømme eller crème fraîche, einerbær, brunost - og gjerne litt bacon og sopp i tillegg til finnbiff. Den nøyaktige oppskriften finner du nedenfor.

Hva serverer man til? Det er vanlig å servere tyttebærsyltetøy og ertestuing som tilbehør. Det er slett ikke nødvendig, for finnbiff klarer seg fint uten hjelp. Med en god rødvin (se hvilken her!) er dette et festmåltid som gjerne kan serveres gjester - særlig fra utlandet.

Flere oppskrifter Jeg legger ved et par andre oppskrifter med finnbiff. Den første ligner klassikeren, men er moderne på den måten at den serveres med pasta.

I den andre varianten blir kjøttet omvandlet til en luksuriøs hamburger. Helt vilt godt!


Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.