Slik blir Ipad nesten til MacBook

Flare Magnetic er en av de smarteste tastaturdokkene vi har testet.

(DinSide.no:) Det finnes nå svært mange forskjellige tastaturløsninger til Ipad, og vi har tidligere testet de aller fleste (se lenkesamling nederst i artikkelen).

Vi har likevel ikke vært så begeistret for alle disse tastaturene som vi er for dagens testprodukt.

For når Ipaden er festet til tastaturet, har du langt på vei en innretning som fungerer som en bærbar PC.

Slik virker den Bakerst på tastaturet sitter det en dokk som Ipaden skyves ned i. Når den er på plass, sørger en kraftig magnet for at Ipaden sitter fast og stødig.

Det store plusset er imidlertid at dokkfestene er hengslet.

Dermed kan du vinkle Ipaden i forskjellige posisjoner. Vi skulle likevel gjerne sett at vi kunne vinklet den enda mer bakover, men dette er uansett viktig funksjonalitet som mangler hos de fleste konkurrentene.

Takket være hengslene kan du også klappe brett og tastatur sammen, som om det var en vanlig PC. Siden materialvalget ser ut til å være det samme i tastatur og Ipad, ser det veldig helstøpt ut.

Innebygd batteri En annen ting konkurrentene mangler, er det innebygde batteriet på 4000 mAh. Dermed får du også en nødlader til Ipaden eller andre dingser som lades via USB. Du kobler simpelthen ladekabelen i tastaturets USB-port, og resten går av seg selv.

Når du skal lade opp batteriet i tastaturet, er det for øvrig bare å koble det til en PC eller strømforsyning med USB-port, ved hjelp av den medfølgende kabelen. Vi har ikke målt batteritida, men den virker å holde i ukevis ved normal bruk.

Selve tastaturet veier 500 gram, så totalvekten blir i overkant av 1100 gram.

Enkel kommunikasjon Tastaturet kommuniserer med Ipaden ved hjelp av Bluetooth, og sammenføyningen er gjort på sekunder. I fronten sitter fysisk av/på-knapp, men strømmen skrus automatisk av etter 15 minutter uten aktivitet, selv når tastaturet er påskrudd.

Ipaden går også automatisk i dvale når brett og tastatur klappes sammen.

Godt tastatur Tastaturet har helnorsk utforming, noe vi setter stor pris på. Tastene er litt mindre enn på en normal bærbar PC, og krever derfor litt tilvenning. Blant alle konkurrentene vi har lagt våre hender på, er dette likevel blant de beste i klassen.

Over standardtastene sitter noen spesialtaster for ofte brukte funksjoner på Ipaden.

Enkelte av knappene, blant annet den som starter nettleseren og aktiverer søk, fikk vi ikke til å virke. Dette kan riktignok skyldes at vi har oppgradert Ipaden til iOS 7, men dette har vi foreløpig ikke fått bekreftet.

Konklusjon Flare Magnetic er en meget fin tastaturløsning til Ipad som absolutt bør vurderes om du er på utkikk etter et slikt. Det kan brukes sammen med Ipad 2, 3 og 4.

LES OGSÅ TESTENE AV KONKURRENTENE:
Logitech Ultrathin Keyboard Cover
Belkin Fastfit Keyboard Case
Belkin YourType Keyboard Folio
Logitech FabricSkin Keyboard Folio
Flare Keypad

SMART: Denne tastaturløsningen til Ipad er blant de smarteste vi har testet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO
SMART: Gjør nesten Ipaden din til en MacBook. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO
SMART: Innganger og brytere. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO
SMART: På grunn av det innebygde batteriet blir Ipaden større enn vanlig, men den er godt beskyttet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO
SMART: Knottene gjør at tastaturet ikke sklir på glatte underlag. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO