Slik blir juledessertene best

Karamellpudding, multekrem, fruktsalat...

OPPSKRIFT PÅ MULTEKREM: Her kommer en oppskrift på multekrem med en førjulstvist. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ MULTEKREM: Her kommer en oppskrift på multekrem med en førjulstvist. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er julemat for deg?

Det hersker ikke fnugg av tvil om at julen ikke blir det samme uten perfekt ribbe med supersprø svor eller pinnekjøtt med kanskje verdens beste kålrabistappe.

Men hva med dessertene? Vi må jo ikke glemme dem!

Se oppskriftene nederst i saken

Julen har faktisk noen veldig gode desserter som må finne seg i å spille annenfiolin. Det er antakelig fordi de ikke får all den kjærligheten de fortjener. Nesten alle juledessertene blir enda litt bedre (enn jeg husker dem, i alle fall) med noen få triks.

Karamellpudding La oss ta karamellpuddingen først: Her er det mange som bruker vaniljepulver - og det blir helt ok. Men altså, her vil ekte vaniljestang løfte den et solid hakk. Del den på langs og skrap ut alle de små, smakfulle frøene og bland dem inn i røren.

(Her finner du noen tips om hvordan du velver puddingen på fat og hva du serverer til)

Multekrem Multekrem er en annen juleklassiker. Jeg har laget en variant som jeg liker godt med mynte og drambuie. De færreste tar sjansen på en så ukonvensjonell variant på julaften, så nedenfor finner du den klassiske varianten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer