OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Slik lager du kylling i ovnen. Denne oppskriften er super. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Slik lager du kylling i ovnen. Denne oppskriften er super. Foto: Erik HannemannVis mer

Slik blir kylling best

Du har neppe smakt maken...

Boka kom i posten. Og bare noen timer seinere sto jeg og gjorde klar kyllingen for stekeovnen.

Oppskriften var nøyaktig og lovende. Og mens jeg bladde videre i kokeboka til Simon Hopkinson, begynte ovnen å gi fra seg dufter som gjorde underverker for appetitten.

OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Ingredienser. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Ingredienser. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Noen kokebøker blir du ekstra glad i. Og noen kokebøker er du glad du eier bare på grunn av den ene oppskriften på den fantastiske sjokoladekaka.

«Roast Chicken and other Stories» hadde jeg trykket til min mage allerede før kyllingen var ferdig. Herved er boka anbefalt. Det er slett ikke bare kyllingen som er verdt å prøve. Bare vent til auberginene kommer. Hold ut!

Ovnsstekt kylling Oppskriften er verken revolusjonerende eller innovativ. Men den er perfekt. Sikkert ikke perfekt i molekylær gastronomi-forstand, men perfekt for deg og meg som liker å ovnssteke kylling med et minimum av innsats med maks resultat.

OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Smør med smør. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Smør med smør. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Etter at jeg i går skrev om Paula Wolfert og hennes nydelige kokebok - innser jeg at disse oppdagelsene aktualiserer en revisjon av lista mi over de ti beste kokebøkene. Det tar vi seinere, nå er det kyllingen til Hopkinson det handler om.

Oppskriften er latterlig enkel, men likevel tok jeg meg bryet med å ta bilder underveis, slik at det overhodet ikke skal være tvil om hvordan man skal få perfekt, ovnsstekt kylling.

OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Klem over sitron.  Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Klem over sitron. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Jeg er sikker på at du kommer til å prøve dette, og da kan jeg foreslå å lage poteter i stekepanna, hummus, en kul risotto eller denne uendelig gode potetsalaten til.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag

OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Ha urter, sitron og hvitløk i kyllingen.  Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HELSTEKT KYLLING: Ha urter, sitron og hvitløk i kyllingen. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.