PÅSKESNADDER: Klassisk lammesteik er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Foto: matprat.no
PÅSKESNADDER: Klassisk lammesteik er enkelt å lage og smaker kjempegodt. Foto: matprat.noVis mer

Slik blir lammelåret best

Ingen påske uten. Her er de beste oppskriftene.

|||

Det er tid for lam. Lammeårer en av de tingene man ikke bør glemme når påsken står for tur.

Om du velger klassisk lammelår, eller en provencalsk lammestek så smaker det uansett godt. Av tilbehør kan du gjerne velge fløtegratinerte poteter og sennepssaus.


Til lam drikker du rødvin. Skal du ha selskap, eller dra på hytta, kan kanskje noen av disse pappvinene fra Italia , Frankrike eller Spania være noe for deg. For deg som lurer på hva du bør drikke til aperitiff, sjømat, eller bare foran peisen i ferien, kan du prøve noen av disse anbefalingene.

Ett lammelår holder til 4-5 personer. Er det for eksempel seks personer i selskapet, er det lurt å lage litt ekstra tilbehør.

Den første oppskriften vi har valgt ut er klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin. Det finnes mange andre varianter, men en klassiker blir ikke en klassiker uten grunn.


Les også:

Slik lager du perfekt potetmos

Slik lager du ovnsbakte poteter

Ovnsbakte grønnsaker


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her




Her finner du de deiligste oppskriftene på lammelår:
Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos
Lammestek fylt med fetaost og tomater
Provencalsk lammestek på potetseng
Lammelår med sennep, aubergine og paprika
Fløtegratinerte poteter

TIL LAM: En god lammestek fortjener en god rødvin. Foto: istockphoto
TIL LAM: En god lammestek fortjener en god rødvin. Foto: istockphoto Vis mer