Slik blir lønna di i 2015

Mindre å rutte med, tøffere konkurranse og store forskjeller.

MÅ STRAMME INN: Mange må belage seg på å få mindre å rutte med neste år, tror økonomene. Små lønnstillegg og økte priser gir mindre kjøpekraft. Foto: FRANK KARLSEN
MÅ STRAMME INN: Mange må belage seg på å få mindre å rutte med neste år, tror økonomene. Små lønnstillegg og økte priser gir mindre kjøpekraft. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Lønnstilleggene blir mindre enn på veldig lenge og antakelig de laveste på hele 2000-tallet, sier Roger Bjørnstad, sjeføkonom i Samfunnsøkonomisk analyse.

Det er industrien setter som setter takten i lønnsutviklingen, og mange av industribedriftene opplever nå en nedgang knyttet til oljeprisfallet.

- Det er mer klart enn noensinne at Norge har et for høyt kostnadsnivå til å kunne bygge opp nye arbeidsplasser når oljevirksomheten reduseres. Neste år vil vi oppleve konsekvensene av oljeprisfallet og nedgangen i oljeindustrien, med økt arbeidsledighet og lavere lønnsvekst, sier Bjørnstad.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer