Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
NÆRHET: For unge er fokus "super-orgasmene" gjerne fokus. Nærhet og det å bli tatt på, blir en viktigere del av sexlivet etter hvert som vi eldes, fortelelr seksualvaneforsker Bente Træen. Foto: NTB Scanpix.
NÆRHET: For unge er fokus "super-orgasmene" gjerne fokus. Nærhet og det å bli tatt på, blir en viktigere del av sexlivet etter hvert som vi eldes, fortelelr seksualvaneforsker Bente Træen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Ny forskning:

Slik blir moden sex god sex

- Sex er helt klart viktig etter hvert som vi blir eldre. For noen kan det bli en ny gullalder, sier seksualvaneforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sex er helt klart viktig etter hvert som vi blir eldre. For noen kan det bli en ny gullalder, sier seksualvaneforsker Bente Træen.

- Det er vanskelig å bevise at sex er sunt for helsa, men det kan føre til at du holder deg vital og i aktivitet, du blir tatt på av noen som bryr seg om deg og det gjør fysisk godt i kroppen, fortsetter hun.

For det går fint an å være seksuelt aktiv i eldre år. En ny studie Bente Træen har utført i samarbeid med kolleger fra Danmark, Belgia, England, Kroatia og Portugal, har undersøkt hvor seksuelt aktive kvinner og menn i aldersgruppa 60 til 75 år faktisk er.

Aktive eldre

- Egentlig ble vi ganske overrasket over at de var så seksuelt aktive som de er og at de er så tilfredse, sier Træen til Dagbladet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?