Slik blir nye Kia Sorento

Tredje generasjon av den store syvseteren får première til høsten.

KONSERVATIV? I forhold til mye av Kias nyeste design, synes vi den nye Sorento fremstår som relativt konservativ, men det er vel det de mener kler en slik stor 7-seters SUV best. Foto: KIA
KONSERVATIV? I forhold til mye av Kias nyeste design, synes vi den nye Sorento fremstår som relativt konservativ, men det er vel det de mener kler en slik stor 7-seters SUV best. Foto: KIAVis mer

Dinside Det er nå tredje generasjon av Sorento som presenteres og i forhold til forgjengeren har den blitt lengre, bredere og lavere. Den skal også ha mer innvendig plass og flere innovative løsninger, skal vi tro produsenten. Nøyaktig hva det innebærer, har de imidlertid ikke sagt noe om ...

Nye løsninger kan uansett komme godt med, for vår tester var ikke overbegeistret da han hadde kjørt den eksisterende generasjon Sorento.

Moderat design Det nye utseendet er ifølge Kia i bunn og grunn en videreutvikling av dagens modell, og selv om den ifølge produsenten har designelementer inspirert av konseptbilen Kia Cross GT som ble vist på Chicago Auto Show i fjor, synes vi den er forbausende konservativ i linjeføringen i forhold til Kias øvrige produktutvalg.

Men fronten på nye Sorento har fått en større grill med tredimensjonalt diamantmønster, og lengre lykter. Den har også fått lavere taklinje og en bredere hekk for å gi bilen en tøffere fremtoning og et mer sporty utseende.

Sorento er en syvseter og som sådan storebroren til Kia Sportage, som vi i vinter testet i oppgradert utgave.

Hybrid? Vi ser det som sannsynlig at en hybridversjon vil se dagens lys etterhvert - slik Kia har presentert i sin store sedan Optima.

Det er Kias designsenter i Namyang, Korea som har ledet utvikling og design av nye Kia Sorento, men i tett samarbeid med Kias designsenter i Frankfurt, Tyskland og Irvine, California.

Større Lengden er økt med 9,5 centimeter til totalt 478 centimeter og høyden er redusert med 1,5 centimeter til 168,5 centimeter. Også akselavstanden har økt og har blitt 8 centimeter lengre. Dette er noe som skal sikre bedre plass til passasjerene på alle tre seterader.

Den helt nye Kia Sorento vises for første gang i Korea i slutten av august, og får Europa-première i forkant av bilmessen i Paris, torsdag 2. oktober.

Om bilen får noen særlig sjanse i det norske markedet vil i all hovedsak avhenge av prisen. Her ligger nok hovedutfordringen til Kia for nye Sorento.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

STILIG: Konservativ, OK, men vi synes bilen er stilig nok og harmonisk i linjeføringen. Foto: KIA
SPENSTIGERE: Slik fremsto forløperen til Sorento - konseptbilen Cross GT, som ble vist i Chicago i februar. Foto: NEWSPRESS
"TEASER": Også den såkalte "teaser"-tegningen vi mottok i forkant av presentasjonen av den nye modellen, bar bud om noe mer dynamisk designmessig. Foto: KIA
Foto: KIA