Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik blir nye Office

Mer til å ta på.

NYE OFFICE: Slik vil Microsofts kontorpakke se ut i Windows 10. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NYE OFFICE: Slik vil Microsofts kontorpakke se ut i Windows 10. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Dinside For et par uker siden viste Microsoft frem nyeste prøveversjon av Windows 10, og samtidig avslørte de detaljer rundt neste versjon av kontorpakken Office.

«Office for Windows 10» Selskapet har planer om å slippe såkalte universelle apper av Office, hvilket betyr at de fungerer likt på både PC-er, nettbrett og mobiltelefoner med Windows 10.

Og de er laget spesielt med tanke på «touch».

- De universelle Office-appene er tilpasset berøringsskjermer og mobile enheter, og gjør det enkelt å jobbe på farten uten tastatur og mus, skriver Julia White, Microsofts Office-sjef, i et blogginnlegg.

Det skjer i form av et enklere brukergrensesnitt med større knapper. De minner en hel del om Office-appene til iPad og Android.

LES OGSÅ: Vi gleder oss til Windows 10

Forsøkskaninene får prøve Lyst til å prøve? Nå gir Microsoft deg sjansen. Selskapet har akkurat gjort tre av de nye Office-appene, Word, Excel og PowerPoint, tilgjengelig for nedlasting.

De er gratis å laste ned, men er ikke for alle Windows-brukere; kun for de som har installert nyeste prøveutgave av Windows 10.

Merk at det kun er PC-utgavene som er sluppet foreløpig. Du finner dem ved å søke opp «Word Preview», «Excel Preview» og «PowerPoint Preview» i Windows Store-appen som følger med nyeste Windows 10-versjon.

Egne testutgaver for både mobiltelefoner og små nettbrett kommer til å bli lansert i løpet av de kommende ukene.

LES OGSÅ: Slik installerer du Windows 10

Outlook kommer Office for Windows 10 kommer for øvrig også til å inkludere OneNote og Outlook. Førstnevnte er allerede tilgjengelig, mens sistnevnte kommer på et senere tidspunkt.

Outlook kommer til å by på både epost og kalender-funksjonalitet, skriver amerikanske Computerworld.

Lager også Office 2016 Når Windows 10 kommer senere i år, skal Office-pakken komme forhåndsinstallert på Windows-telefoner og nettbrett med skjermer mindre enn 8 tommer, skriver Mashable.

OUTLOOK: Slik vil nye Outlook se ut. Foto: MICROSOFT
OUTLOOK: Slik vil nye Outlook se ut. Foto: MICROSOFT Vis mer

På større enheter, vil de måtte lastes ned fra Windows Store.

I tillegg til den berøringsvennlige Office-versjonen for Windows 10, jobber Microsoft også med en mer tradisjonell og betalingsbasert utgave for PC-er uten berøringsskjerm som vil hete Office 2016.

Microsoft lanserte i forrige uke en helt ny Outlook-app for Android og iOS.

Du kan delta i prøveprogrammet for Windows 10 her.

LES OGSÅ: Slik bruker du den nye Outlook-appen

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

POWERPOINT: Slik vil nye PowerPoint se ut. Foto: MICROSOFT
POWERPOINT: Slik vil nye PowerPoint se ut. Foto: MICROSOFT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media