STØRRE OG BARSKERE: Datategningen av den kommende Volvo XC60 vitner om et stort slektsskap til storebror XC90.  Foto: AUTOMEDIA
STØRRE OG BARSKERE: Datategningen av den kommende Volvo XC60 vitner om et stort slektsskap til storebror XC90. Foto: AUTOMEDIAVis mer

Slik blir nye Volvo XC60

Sikrere, større og enda mer sporty. Norgesfavoritten XC60 kommer i helt ny drakt innen to år.

Dinside Andre generasjon Volvo XC60 er under full utvikling. Og det er ingen tvil om at storebror XC90, som lanseres i disse dager, står som modell når den nye XC60 kommer på markedet i slutten av 2016 eller i begynnelsen av 2017.

Automedias illustrasjonsfoto er basert på lekkasjer og antagelser, men de pleier å treffe oppsiktsvekkende godt med det som blir den endelige resultatet.

Større Den nye grillen og de lett identifiserbare LED-lysene i såkalt hammer-mønster er på plass akkurat som på XC90.

Samtidig tyder mye på at bagasjerommet blir noe større - ikke minst for å matche hovedkonkurrentene BMW X3 og den noe aldrende Audi Q5.


LES OGSÅ: Nye Land Rover Discovery skal ta opp kampen med BMW X3 og Volvo XC60

Sjefen for Volvo Car Groups forskning- og utviklingsavdeling, Peter Mertens, sier at det nye designspråket kommer til å prege alle de nye Volvo-modellene framover.

- Dette er Volvos nye ansikt, sier han.

Mens XC90 er den høyreiste og luksuriøse familiebilen med god plass til sju personer, skal den mindre XC60 være det sporty alternativet.

- XC60 skal beholde sin egen identitet, men slektskapet er selvfølgelig ivaretatt, sier Mertens.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: Alt om nye Volvo XC90

«iPad i bilen» Det er ventet at også interiørløsningen vil bli nokså lik den vi finner i nye Volvo XC90 og konseptbilene som er presentert på de store bilutstillingene i det siste. Det vil si et instrumentpanelet foran rattet med et konfigurerbart display hvor du selv kan hente frem det som er viktig for deg der og da.

I midtkonsollen vil det bli en 13-tommers berøringsskjermen som styrer en lang rekke funksjoner.

Navigasjon vil etter alt å dømme bli standard på alle modeller, det samme gjelder å være koblet til nettet.

Fire nye modeller på fire år Volvo holder kortene tett til brystet og vil ikke røpe for mange detaljer rundt den nye satsingen. Det var også stort hemmelighold før nye XC90 ble lansert i høst. Da var det ingen som greide å avsløre dens endelige utseende på forhånd.

NESTEN KNAPPELØS:  En 13-tommers touch-skjerm dominerer interiøret i den nye Volvo XC90. Alt tyder på at lillebror XC60 får samme løsning. Foto: Volvo
NESTEN KNAPPELØS: En 13-tommers touch-skjerm dominerer interiøret i den nye Volvo XC90. Alt tyder på at lillebror XC60 får samme løsning. Foto: Volvo Vis mer

PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg hos Volvo personbiler Norge opplyser at det er stor aktivitet for å møte de store konkurrentene Mercedes-Benz, BMW og Audi, som alle presenterer nye nisjemodeller på løpende bånd.

- Kineserne vil at Volvo skal utvikles på Volvos måte. Det betyr at dens egenart skal beholdes. Samtidig satses det stort på å utvikle nye modeller, forteller Gutteberg.

Etter at Volvo ble solgt til kinesiske Geely i 2010, har Geely investert 70 milliarder kroner i den nye SPA-plattformen (Scalable Product Architecture).

Det betyr at den kan brukes til et stort register med biler, i flere forskjellige størrelser og klasser.

Her er Volvoene Norge vokste opp med

Aldri solgt flere
- Vi solgte 465 866 biler i 2014, og det er ny rekord for Volvo Car Group.

Den forrige rekorden stammer fra 1997 med 458 323 biler, opplyser Gutteberg.

Som vi har skrevet om tidligere, skal hele modellrekken fornyes.

- Om fire år blir den nylig lanserte XC90 faktisk vår eldste bil, sier Volvo-sjefen.

LES OGSÅ: Vi har testet Volvo XC60 D4
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

SLIK VI KJENNER DEN: Dagens XC60 fikk en midtlivsoppdatering i fjor, men har hengt med siden 2008. Foto: ESPEN STENSRUD/AUTOFIL
SLIK VI KJENNER DEN: Dagens XC60 fikk en midtlivsoppdatering i fjor, men har hengt med siden 2008. Foto: ESPEN STENSRUD/AUTOFIL Vis mer