OPPSKRIFT PÅ PASTASALAT: Det er alltid kjekt med en god oppskrift på pastasalat for hånden. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PASTASALAT: Det er alltid kjekt med en god oppskrift på pastasalat for hånden. Foto: Erik HannemannVis mer

Slik blir pastasalaten god

Det må ikke være kjedelig med pastasalat.

|||

En pastasalat kan raskes sammen i en fei og lynkjapt bli en hederlig middag. (Har du lyst på andre raske middager med bare fem ingredienser? Sjekk her).

Men, det er som vanlig et par triks som kan skille dørgende kjedelige middager fra de gode, velsmakende munnfuller som beriker livet.

Her kommer en liten tipsliste:

1. Soltørkede tomater (gjerne de på glass som ligger i olje) er små smaksbomber som får fart i mange retter. De fungerer utmerket i en pastasalat; ingen behandling - rett i bollen.

2. Nyrevet parmesan gir også mye smak med liten innsats.

3. Chevre er en geitost med mye smak som blir enda bedre med litt honning på toppen.

Min enkle pastasalatoppskrift finner du nedenfor. Er det andre som har gode oppskrifter på pastasalat? Eller noen tips? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Hver fredag sender vi ut nyhetsbrev med gode oppskrifter. Meld deg på her!

Les også:

Slik blir kveldssnacksen super

Her er verdens beste lunsj

Tapas for en travel hverdag

Slik smelter du sjokolade

Pastasalat med god ost Det skal ikke mye til å løfte en pastasalat ut av kjedelighetens rike.

INGREDIENSER: 300 g pasta, skruer eller rør (ikke lange varianter)
10 stk soltørkede tomater
8 stk cherrytomat
20 stk sorte oliven
50 g parmesan
6 sk chèvre
2 ts honning
frisk basilikum
20 stk sukkererter

Dressing 1 dl olivenolje
saften av en halv sitron
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE: Kok pastaen i saltet vann og sil av.
Snitt sukkerertene i to. Del opp de soltørkede tomatene i små biter. Del de friske tomatene i fire.
Ha pastaen i en bolle sammen med sukkererter, soltørkede tomater, friske tomater, oliven og sukkererter. Bland godt.
Lag dressing ved å blande olje og smak til med sitronsaft. Hell over salaten sammen med nyrevet parmesan. Bland og vend inn i salaten. Ha på godt med nykvernet pepper.
Legg salaten på serveringsfat. Legg på chevre og pynt med basilikum. Ha litt honning på chevren og servér.

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.