Slik blir pølsa helt perfekt

Sjekk eksperttipsene.

GOD PØLSE: Minst mulig tilbehør gjør susen i følge ekspertene Øivind Lie
GOD PØLSE: Minst mulig tilbehør gjør susen i følge ekspertene Øivind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pølse kan utmerket godt brukes i en fyldig omelett eller som en egen rett sammen med nydelig tilbehør. Klarer du å steke bacon helt perfekt, blir det virkelig godt, men skal du nyte pølse på enkleste måte snakker vi om wiener i lompe. Her serverer vi deg eksperttipsene på Norges enkleste middagsrett.

Ikke koke - Hvis du koker en pølse koker vannet inne i pølsa også. Da sprekker den som kjent, og all den gode smaken går ut i vannet, forklarer Ellen Flø Skagen. Hun er informasjonssjef hos Nortura.

Det finnes også en metode for å sjekke når pølsa er klar.

- Når pølsene flyter opp dytter du litt i dem med pekefingeren for å kjenne at de har en viss spenst og fasthet. De skal også sprette tilbake til overflaten. Da er pølsa perfekt.

Mye fett Du bør sjekke deklarasjonen på pakken, men ikke for å finne den magreste pølsa. Det er i fettet smaken sitter og det er det som avgjør om pølsa er god. Med en kjøttmengde på 50-60 prosent og fettinnhold på rundt 18-20 har du grunnlag for en god wienerpølse.

- Mange av våre fagfolk skulle nok gjerne hatt enda mer fett, men da kan man selvsagt ikke spise for mange hvis man skal tenke på linjene, sier Informasjonssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer