Slik blir tv-en fra Ikea

Nye møbler med komplett, integrert tv- og lydanlegg.

UPPLEVA: Til høsten kan du kjøpe IKEA-møbler med TV og lyd integrert.  FOTO: Ikea
UPPLEVA: Til høsten kan du kjøpe IKEA-møbler med TV og lyd integrert. FOTO: IkeaVis mer

De nye alt-i-ett-produktene får navnet Uppleva. Uppleva-serien finnes allerede, blant annet som oppheng for flat-TV.

Møblene består av en LED-TV, et 2.1 lydsystem der subwooferen er trådløs, og en integrert CD-, DVD- og Blu-ray-spiller. Uppleva blir tilgjengelig i flere forskjellige størrelser, og leveres med trådløs internettoppkobling, skriver Ikea i en pressemelding.

Alt styres med en eneste fjernkontroll.

Teknologien er utviklet i samarbeid med et relativt ubeskrevet blad i TV-verdenen, TLC.

Ukjent kvalitet Hvordan kvaliteten på disse TV-ene er sammenlignet med etablerte TV-merker på det norske markedet gjenstår derfor å se. Ikea har i hvert fall såpass tro på produktene at de tilbyr fem års garanti.

En YouTube-video demonstrerer systemet.

Alle kabler er skjult og høyttalerne er integrert. Møblet har plass til annen elektronikk også, og da skjult bak dører som slipper gjennom IR-signalene fra fjernkontrollen. TV-en har USB-innganger, kortleser, flere HDMI-innganger og inngang for iPod/MP3-spiller.

Fem tusen for hele systemet Man kan velge forskjellige farger på rammen rundt TV-en, og selvsagt blir det mulig å bygge ut systemet med flere matchende Ikea-møbler fra Bestå-serien.

Uppleva-TV-en blir tilgjengelig i norske IKEA-varehus til høsten. Om du er utålmodig, kan du dog sikre deg et eksemplar ved å dra til Ikea i Stockholm. Der kommer den for salg allerede i juni. Prisene starter på 6.500 svenske kroner, som med dagens kurs tilsvarer 5.527 norske kroner.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.