Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik blir uka velsmakende

En ny uke med masse deilig smak.

ASPARGESSUPPE: Den blir super nesten samme hva - og du bestemmer selv hva du vil ha i den. Foto: Erik Hannemann
ASPARGESSUPPE: Den blir super nesten samme hva - og du bestemmer selv hva du vil ha i den. Foto: Erik Hannemann Vis mer

En splitter ny og deilig ukemeny er komponert! Hver uke (stort sett) setter jeg sammen mat som jeg synes passer godt for en uke (her finner du de andre).

Noen ganger lager jeg "spesial", for eksempel en billig ukemeny. Jeg har faktisk forsøkt med (én gang), etter sterkt press, på en ukemeny med lavkarbo også (passe vellykket, sies det).

LØKSUPPE: Denne suppen koster under en tier pr. pers når du dropper Madeiraen.  Foto: Erik Hannemann
LØKSUPPE: Denne suppen koster under en tier pr. pers når du dropper Madeiraen. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Denne uken er det duket for mye snadder. Jeg har til og med laget en snacksedag hvor jeg har samlet noen enkle oppskrifter som til sammen blir et kjempehyggelig måltid. Jeg har lagt det til fredag, men om du vil ha snacksdag midt i uka er ikke jeg den som setter meg på bakbeina.

Mandag Den aller første dagen pleier jeg å lage en enkel rett. Denne uken er det en løksuppe som jeg synes er super.

En av ingrediensene er Madeira (vin), men det er ikke strengt tatt nødvendig å dra på Polet dersom du ikke har det i skapet (men du kan gjerne ha i litt sukker, helst brunt).

Tirsdag Denne oppskriften på ørret med "brennende kjærlighet" er det få som ikke liker. Den lages med en heidundrende potetmos og serveres med revne gulrøtter som søtes litt med revet eple (denne videoen viser at det lages på 15 minutter).

Onsdag Før noen overbeviser meg om noe annet er det verdens beste kjøttboller som lages i dag. Ikke tenk - bare lag! Om du serverer dem med pasta og god tomatsaus, eller finner på noe annet, er ikke så nøye. Men: Finner du noen kjøttboller som er bedre enn dette må du sporenstreks melde fra på Facebook.

OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Dette er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Dette er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Trikset nå er å lage flere enn du trenger og så gjemme unna dem du ikke spiser til fredag.

Torsdag Geir Skeie har vunnet Bocuse d'Or med komplisert mat, men viser med all mulig tydelig hvor enkelt mat kan være i denne supre retten med asparges og laks. (Sjekk også sildekakene hans...).

Fredag Det er momsedag på gudskjelovkvelden! For det første: Varm opp kjøttbollene fra onsdag. Så lager du aioli som er helt supert til kjøttboller og brød.

Men, det er jo ikke nok! Klin til med en deilig, liten skål med valnøtter og nektariner. Og så lager du en supergod dipp og en agurksalat som du vil forelske deg i og holde sammen med resten av livet.

Dersom ikke det heller er nok kan du lage denne sommerlige salaten med melon og ruccola.

Lørdag Det er tide med litt fylde! Og da lager vi Clotildes deilige svinefilet. Den krydres med rosmarin og appelsin, faktisk. Og da er det svært nærliggende å anbefale oppskriften på de hysterisk gode potetene fra samme dame.

Vil du ha noe grønt også kan du velge mellom tre inspirerende oppskrifter på brokkoli.

Søndag Og nå skal vi virkelig kose oss med noen flotte lammeskanker. Det er jo påske, men vi kan vente litt til med lammelåret. Denne oppskriften var del av en oppskriftskonkurranse. Og det er Thomas Bjørdahl som sendte inn denne oppskriften.

Ha en super uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8700 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
En oppskrift på glutenfri kake for alle
Her er det beste ostekake-knepene
Slik lager du nachos
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media