Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik bør du trene fra du er 40 år til du er 70 år

Sjekk hva du må spise og hvordan du må trene.

AKTIV 70-ÅRING: Hadde jeg ikke trent, hadde jeg ikke levd. Jeg hadde rett og slett bodd i en enebolig under jorda med blomster på taket, sier Åse Bakke (70). Foto: MELISSA
AKTIV 70-ÅRING: Hadde jeg ikke trent, hadde jeg ikke levd. Jeg hadde rett og slett bodd i en enebolig under jorda med blomster på taket, sier Åse Bakke (70). Foto: MELISSAVis mer

(Dagbladet): - Hadde jeg ikke trent, hadde jeg ikke levd. Jeg hadde rett og slett bodd i en enebolig under jorda med blomster på taket, sier Åse Bakke (70).

Både hun og treningsvenninnene Eli Crowo Raaholt (79) og Kari Torgersen (70) bruker treningsstudioet Best Helse i Oslo flittig flere dager i uka. Her har de det gøy sammen, får mestringsfølelse, holder seg friske og er sosiale.

- Jeg trener mer som pensjonist enn jeg har gjort noen gang tidligere. Riktignok var jeg flink til å være fysisk aktiv da jeg var yngre også, men organisert trening er gull verdt som pensjonist, forteller Torgersen.

Aktiv pensjonist

De spreke damene anbefaler alle på deres egen alder å ta fatt på aktiviteter som gjør kroppen og sinnet fornøyd. Det er nemlig aldri for sent.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per uke 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per måned 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.