Slik bruker du feriepengene smart

Sjekk ekspertenes beste tips til hvordan du kan strekke feriepengene lengst mulig.

SKAL PUSSE OPP: Sølvi Sandsmark (45) - her sammen med selger Fredrik Storkaas - skal pusse opp hjemme og er på Maxbo Vækerø for å handle inn 50 kvadratmeter terrassebord.

- Men feriepengene skal jeg bruke på ferie og på barna. Siden de har bursdag om sommeren, får de ekstra fine gaver. Dessuten skal jeg kanskje også unne meg litt ekstra til meg selv, som klær, sko og muligens et smykke, sier hun. Foto: NINA HANSEN
SKAL PUSSE OPP: Sølvi Sandsmark (45) - her sammen med selger Fredrik Storkaas - skal pusse opp hjemme og er på Maxbo Vækerø for å handle inn 50 kvadratmeter terrassebord. - Men feriepengene skal jeg bruke på ferie og på barna. Siden de har bursdag om sommeren, får de ekstra fine gaver. Dessuten skal jeg kanskje også unne meg litt ekstra til meg selv, som klær, sko og muligens et smykke, sier hun. Foto: NINA HANSENVis mer

(Dagbladet): De neste ukene får norske yrkesaktive utbetalt mer enn 130 milliarder kroner i feriepenger, ifølge tall fra Skatteetaten og Finans Norge.

Feriepengene får du som oftest utbetalt sammen med lønna di i juni. De er ikke skattefrie, men det trekkes litt mer skatt i lønna gjennom resten av året, slik at arbeidsgiver kan utbetale feriepengene uten å trekke skatt.

- Staten er barnepike og sørger for at vi får nok penger til sommeren, derfor får vi så mye utbetalt i feriepenger, sier Gry Nilsen, advokat og fagsjef i Skattebetalerforeningen.

Stram økonomi

Mens fire av ti (43 prosent) sier de skal bruke feriepengene på å feriere, har én av sju planer om å spare pengene. Det viser en fersk undersøkelse DNB har gjennomført.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.