Slik bruker du mindre mobildata

Er du farlig nær grensa måned etter måned? Da kan Opera Max hjelpe deg.

SPAR DATA: Med Opera Max komprimeres datatrafikken slik at du kan gjøre langt mer før du nærmer deg kvoten på mobilabonnementet ditt. Foto: OPERA
SPAR DATA: Med Opera Max komprimeres datatrafikken slik at du kan gjøre langt mer før du nærmer deg kvoten på mobilabonnementet ditt. Foto: OPERA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside.no: Dagens mobilabonnementer har blitt ganske lette å forholde seg til:

De fleste operatørene tilbyr ubegrenset med tale og SMS, men har en månedlig kvote for datatrafikk som i stor grad samsvarer med prisen du betaler for abonnementet.

Men hvor stor datakvote trenger du, og hvordan kan du bruke mindre data?

Opera Max hjelper deg med begge deler og er gratis å laste ned på Android-telefoner.

iPhone-bruker? Onavo fungerer til dels på samme måte.

Støtter Netflix og YouTube Opera Max er langt fra nytt. Vi skrev om tjenesten allerede i 2014, men etter en ny oppdatering som kom denne uka fungerer løsningen endelig også med Netflix og YouTube; begge kjent som ganske datahungrige apper å bruke på telefonen eller nettbrettet.

Måten Opera Max fungerer på, er at den oppretter en såkalt VPN-forbindelse på telefonen din. Når du ber om en nettside, en video eller lignende, hentes denne først til Operas servere på nettet og komprimeres før den sendes til din telefon eller nettbrett via denne VPN-forbindelsen.

LES OGSÅ: Surf sikkert med VPN

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.