Slik bruker du nettbrettet

Teknologien er intuitiv, bruksområdene mange. Nettbrettet har blitt et varig supplement til PC.

INTUITIVT: mediebrett har kommet for å bli. Aksel har lært seg å bruke iPoden. Men den er ikke bare for små barn. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
INTUITIVT: mediebrett har kommet for å bli. Aksel har lært seg å bruke iPoden. Men den er ikke bare for små barn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere kjøper mediebrett. TNS Gallups InterBuss-undersøkelse for tredje kvartal i 2011 viser at over en halv million nordmenn over 15 år nå har tilgang til nettbrett.

- Nettbrettene er ikke bare en midlertidig «trend», ifølge forsker ved institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, Jo Herstad.

Dekker et behov Redaktør i Nrkbeta, og teknologisk rådgiver i Nrk, Eirik Solheim, sier at produktet fyller behovet for små lette datamaskiner.

- På en måte er iPad det første av sin type. Vi hadde jo disse små datamaskinene i en periode, og så har Apple sett de og tenkt at det var for vanskelig å navigere, sier Solheim.

Mange med nettbrett opplever at bruken dør litt ut når man ikke helt vet hva det skal brukes til.

- Dette går i bølger. Du bruker den mye i en periode, også legger du den kanskje fra deg. Men dette ser ikke ut til å være et produkt folk finner ut at de ikke trenger. Det er i bruk, sier Solheim.

Han mener iPaden har vært banebrytende.

- Fordelen med iPad er at navigeringen er tilpasset skjermen. På den måten virker skjermen større enn den er, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.