Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik bruker du pengene dine smart

Norske familier har fått 15 000-20 000 kroner ekstra i lommeboka årlig de siste åra.

MER Å RUTTE MED: Norske familier har fått 15 000-20 000 kroner ekstra i lommeboka årlig de siste åra. Pengene vil vi bruke på reiser, oppussing og forbruk. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
MER Å RUTTE MED: Norske familier har fått 15 000-20 000 kroner ekstra i lommeboka årlig de siste åra. Pengene vil vi bruke på reiser, oppussing og forbruk. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): En fersk undersøkelse Ipsos MMI har foretatt på vegne av Dagbladet viser at seks av ti har planer om å reise mer de neste månedene.

Én av tre skal pusse opp hjemmet sitt, mens flere enn hver tiende nordmann planlegger å kjøpe bil.

Men mange er også fornuftige: Nesten fire av ti skal betale ned gjeld, mens en tredjedel skal spare mest mulig.

- Økonomisk oppgang i Norge har gitt høy lønnsvekst og lav rente. Folk har brukt den muligheten til å gjøre fornuftige ting med privatøkonomien sin, som å nedbetale lån og pusse opp boligen, sier Hallgeir Kvadsheim, forfatter av boka «Din økonomi».

Han mener det er lite spor av økt forbruk hos folk flest.

- Mange har nok vært litt forsiktige på grunn av den økonomiske situasjonen i Europa, men ser nå rundt seg at den usikkerheten er i ferd med å slippe litt taket. Kanskje blir noen litt er løsslupne framover og velger å bruke mer penger. En god del har betalt ned så mye gjeld at de mener at de godt kan unne seg et høyere forbruk, mener Kvadsheim.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.