Slik bytter du fastlege

En myte at mange pasienter betyr populær lege.

TILLITSFULL: En god lege er et godt medmenneske. En som utstråler tillit og trygghet - men dette er likevel ikke nok.  ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
TILLITSFULL: En god lege er et godt medmenneske. En som utstråler tillit og trygghet - men dette er likevel ikke nok. ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med fastlegeordningen får du utdelt en lege som har plass på listen, men det er ikke nødvendigvis denne legen som er den beste for deg.

Her får du råd om hvordan du finner den legen som passer best for akkurat deg. Det er viktig at du føler deg godt ivaretatt av fastlegen din. Fastlegen din kan fortelle deg om små forandringer i kroppen er farlige eller ufarlige.

For at forholdet mellom lege og pasient skal fungere godt, er det nemlig helt avgjørende at kjemien mellom deg og legen din er god. Hvis ikke kan det kanskje være en idé å lete etter en ny lege.

Men hvordan finner du egentlig den rette?

Gode fra utlandet Det første du bør gjøre før du bytter fastlege, er å finne ut så mye som mulig om legene du vurderer. Ikke velg utelukkende etter navn, og gå ikke i den fellen at du avfeier noen fordi du har hørt at de er utdannet i utlandet eller på grunn av at de har utenlandsk navn.

- Fram til for få år siden, var de fleste legene som jobbet i Norge utdannet her i landet. I dag er det mange hundre nordmenn som studerer til lege i utlandet hvert år, for så å komme hjem for å jobbe. Disse har som oftest like god utdannelse som de som er utdannet her, sier spesialist i allmennmedisin og fastlege i Trondheim, Kari Løvendahl Mogstad til Bedre Helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer