Reduser utgiftene til dekk

Slik dobler du levetiden på dekkene - og halverer utgiften

Ikke la pengene rulle ut.

VANN KJØLER: De fleste av oss foretrekker nok å kjøre på tørr asfalt, men en våt og kald sommer kan bidra til å redusere dekkslitasjen. Friksjon og varme sliter på dekkene, og vann kjøler. Foto: Rune Korsvoll
VANN KJØLER: De fleste av oss foretrekker nok å kjøre på tørr asfalt, men en våt og kald sommer kan bidra til å redusere dekkslitasjen. Friksjon og varme sliter på dekkene, og vann kjøler. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med riktig kjørestil kan du enkelt øke dekkenes levetid med 10.000 kilometer. Får vi en kald og våt sommer i tillegg, kan dekkslitasjen reduseres med så mye som 75 prosent, sammenliknet med om du kjører på varm og tørr asfalt.

- Sommertemperatur eller nedbørsmengde er det lite du kan gjøre med. Bortsett fra kanskje å flytte nordover eller til Bergen. Det er imidlertid et faktum at en våt og kald sommer har stor innvirkning på slitasjen til dekkene, sier Frank Larsen, som har jobbet med utvikling av dekk i en mannsalder. Først for Viking i Askim, deretter for Continental.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer