SKRIV PÅ SKJERMEN: HTC Flyer leveres med en egen penn som lar deg skrive rett på skjermen. Foto: produsenten
SKRIV PÅ SKJERMEN: HTC Flyer leveres med en egen penn som lar deg skrive rett på skjermen. Foto: produsentenVis mer

Slik er HTCs første nettbrett

Vi har testet HTC Flyer.


Flyer er HTCs første forsøk på å lage en tablet.

Denne stiller i en litt egen klasse, da den leveres med en penn du kan skrive på skjermen med.

Vi syns HTCs debut på mange måter er vellykket.

Flyer er nemlig godt bygget, og har en langt hendigere størrelse enn for eksempel iPad 2. Dette gjør den enklere å ta med seg, da du faktisk får plass til denne i lommen.

Den er også svært responsiv, og svært sjeldent hakkete eller lite responsiv i menyer og programmer. Æren for det kan vi gi til prosessoren på 1,5 GHz og arbeidsminnet på 1 GB.

Flyer fungerer svært bra til surfing, og har en skarp og god skjerm som er behagelig å lese tekst på. Tableten er god på musikk og video, og vi spilte en hel del spill på den.

GOD SKJERM: Flyer har en skarp og lyssterk skjerm på sju tommer. Foto: Marius Valle/Mobili.no
GOD SKJERM: Flyer har en skarp og lyssterk skjerm på sju tommer. Foto: Marius Valle/Mobili.no Vis mer

Flyer kommer som HTC Sensation med videoleietjenesten Watch. Tjenesten er imidlertid ikke lansert ennå, og skal komme i slutten av juni.

Veldig godt batteri Vi er veldig imponerte over batteritiden. Vi klarte å presse åtte timers videoavspilling ut av batteriet med en forholdsvis lett videofil.

Flyer holdt også ut en hel helg med aktiv bruk uten å måtte lades.

Alt dette betyr at Flyer er god på det grunnleggende.

Har Android 2.3 Flyer får Android 3.0 senere, så du må foreløpig ta til takke med "mobilversjonen", altså Android 2.3.

At HTC har gjort en svært solid jobb med å tilpasse Sense-systemet sitt til tabletbruk veier opp for dette. Flyer er jevnt over brukervennlig og grei å bruke.

Samtidig kan vi ikke legge skjul på at Flyer som Samsung Galaxy Tab 7 til tider føles som en forvokst mobiltelefon.

Og da er det greit å nevne at den ikke har ringemuligheter.

Pennen Den medfølgende pennen gjør at du enkelt kan ta notater, tegne på skjermbilder og markere tekst i e-bøker.

ALUMINIUM: Pennen er laget i aluminium. Det er ikke mulig å feste pennen til selve tableten. Foto: Marius Valle/Mobili.no
ALUMINIUM: Pennen er laget i aluminium. Det er ikke mulig å feste pennen til selve tableten. Foto: Marius Valle/Mobili.no Vis mer

Spesielt notatfunksjonen er god. Den lar deg notere rett på skjermen, og synkronisere notatene dine med Evernote slik at du også har dem på PC-en din.

Men vi sliter litt med at skjermtastaturet dukker opp og at vi blar i nedover i notatet når vi legger handa på skjermen. Skal du få skikkelig dreis på å skrive med pennen må du legge deg til en ny måte å skrive på.

Dårlig kamera Ellers er vi rett og slett skuffet over kameraet. Bildene vi tok med Flyer ble rett og slett ikke så gode.

Vi reagerte også på at overføringshastigheten til intnernminnet i enheten er skikkelig lav. Her må du belage deg på å vente om du skal overføre store filer. Det tar for eksempel rundt sju minutter å overføre 1 GB fra PC-en.

Vi skulle også ønske at Flyer hadde HDMI-utgang slik at vi kunne koble den til TV-en.

Pennen kan ikke festes til selve tableten. Flyer leveres med en bæreveske, og du kan oppbevare pennen i denne. Det er vel og bra, men vesken gjør også Flyer mindre lommevennlig.

Men HTC Flyer gjør uansett en god jobb på det meste.

GOD PÅ NETT: Flyer kan vise Flash-innhold og hele nettsider. Den egner seg bra til surfing. Foto: Marius Valle/Mobili.no
GOD PÅ NETT: Flyer kan vise Flash-innhold og hele nettsider. Den egner seg bra til surfing. Foto: Marius Valle/Mobili.no Vis mer

Dette er en brukervennlig tablet full av nyttige verktøy for både studier og møterommet.

Vi kan oppsummere med å si at dette er en vellykket tablet-debut fra HTC, men litt mye småplukk gjør at den ikke får toppkarakter.

Veldig dyr En annen medvirkende faktor til karakteren er prisen.

I skrivende stund koster Flyer opp mot 6000 kroner for versjonen med 32 GB minne og 3G-tilkobling. Til denne prisen får du den dyreste versjonen av Apples iPad 2.

Den lignende sjutommeren Samsung Galaxy Tab 7 koster hele 2500 kroner mindre.

Samsung kommende toppmodell, Galaxy Tab 10.1, ser også ut til å bli omtrent en tusenlapp billigere enn Flyer.

Prisen er altså helt på styr spør du oss.

HENDIG: Flyer er ikke større enn at du fint kan holde den i én hånd. Dette gjør den såpass portabel at du får plass til den i en lomme. Foto: Marius Valle/Mobili.no
HENDIG: Flyer er ikke større enn at du fint kan holde den i én hånd. Dette gjør den såpass portabel at du får plass til den i en lomme. Foto: Marius Valle/Mobili.no Vis mer

Dette gjør det vanskelig gi Flyer en soleklar anbefaling.

Om du vil ha mest mulig for pengene og ikke trenger penn er alternativene klart bedre kjøp. Men om vil ha mulighetene Flyer byr på kan vi trygt anbefale den. Dette er nemlig alt i alt en god tablet.

Les hele testen av HTC Flyer hos Mobili.no.

Les også:

Terningkast 6 til HTCs nye toppmobil

Dette blir nytt i iPhone og iPad

Test av Apple iPad 2

10 grunner til å velge Samsung Galaxy Tab

10 gode spill til Android

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.