Slik er nye Android Market

Nå kan du installere apper på Android-telefonen din direkte fra pcen.

RYDDIG: Det er svært enkelt å finne frem i den nye nettleserversjonen av Android Market. Foto: Mobili.no
RYDDIG: Det er svært enkelt å finne frem i den nye nettleserversjonen av Android Market. Foto: Mobili.noVis mer

En av de viktigste funksjonene i Android-plattformen, som blant annet brukes i verdens raskeste telefon, er muligheten til å utvide bruksområdene ved å installere apper fra Android Market.

Den vanlige måten å gjøre dette på er å gå inn på Market-funksjonen på telefonen, og søke opp appen du er ute etter direkte herfra.

Nettleserversjonen av Market har derimot ikke vært mye å skryte av, og har vel egentlig vært lite annet enn en halvdårlig oversikt over programvaren.

Om du skulle komme over en interessant app, ble du henvist til Market på telefonen din om du ville installere den.

Her har Nokia hatt en langt bedre og mer omfattende løsning med nettsidene for Ovi Butikk, en tjeneste som ble lansert i helt nyoppusset versjon i fjor.

Oppgradert Android Market er på plass I går hadde Google en omfattende presentasjon av Android 3.0, som er selskapets kommende tablet-plattform. Men det var flere ting enn et finslipt operativsystem som ble vist fram. For eksempel en skikkelig nettleserversjon av Android Market.

Noe av det første vi la merke til er kanskje at Market nå er sydd skikkelig sammen med Google-kontoen din. Har du logget inn i Gmail er du logget inn i Market, og omvendt.

Når du klikker deg inn i app-butikken, som du for øvrig finner på Market.android.com, møtes du av et ryddig og lettforståelig brukergrensesnitt.

Ved å klikke på de forskjellige kategoriene i venstremenyen, får du opp store og tydelige ikoner for de mest populære nedlastningene i sjangeren. Klikker du deg inn på de forskjellige appene får du opp mer informasjon, anmeldelser, skjermbilder og annet nyttig.

Du finner selvsagt også et Google-søkefelt for å søke opp apper, om du vet hva du er ute etter.

Flere av appene vises også med tilhørende QR-kode som kan skannes med Neo Reader eller tilsvarende QR-apper for å hente ned programvaren direkte fra telefonen.

Installer apper direkte fra pcen Det spørs om ikke QR-skanning blir litt overflødig med den nye versjonen av Market. Så lenge du er innlogget med Google-kontoen på mobilen din, kan du nemlig installere apper direkte fra nettleseren på pcen.

OPPDATERT: Google presenterte Android-nyheter 8. februar.  Foto: Mobili.no
OPPDATERT: Google presenterte Android-nyheter 8. februar. Foto: Mobili.no Vis mer

Alt du trenger å gjøre er å gå inn på appen, velge "install" og huke av hvilken telefon du vil installere appen på. Deretter er det bare å vente noen sekunder, så er appen på plass på mobilen. Enklere enn dette blir det faktisk ikke.

Om du bytter ut telefonen din med en annen Android-telefon, vil du nok også sette pris på den ryddige oversikten over tidligere installerte apper. Her er det bare å klikke seg inn på alle du vil ha på den nye telefonen din, så er de på plass på få minutter.

Hva skiller Google fra iTunes og Ovi Store? Det er ikke slik at Google har funnet opp hjulet på nytt med nettleserversjonen av Android Market. Både Apple og Nokia har lenge hatt tilsvarende tjenester, så det var egentlig på tide at også Android fikk på plass utvidet funksjonalitet.

Men Google har definitivt tatt et steg videre hva brukervennlighet angår. Vi har aldri før sett en like enkel måte å installere apper på som dette.

Å klikke på en app i pc-nettleseren, for så å finne den på telefonen kort tid senere - uten å fylle ut noen knotete innstillinger og uten å bruke kabel eller Bluetooth - føles enkelt og greit veldig, veldig riktig.

Artikkelen er levert av Mobili.no

Les også:
Herlig partyhøyttaler til mobilen
Denne GPS-en styrer unna køen
PC-duell: Acer vs. Samsung

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

BLIR LETTERE: Via Google-kontoen installerer du apper direkte fra pcen, uten kabel eller bluetooth. Foto: Mobili.no
BLIR LETTERE: Via Google-kontoen installerer du apper direkte fra pcen, uten kabel eller bluetooth. Foto: Mobili.no Vis mer