<strong>SPOTIFY-UTFORDRER:</strong> Nå kommer nok en musikktjeneste for mobil. I Wimp kan får du anbefalinger og dermed muligheten til å oppdage ny musikk.
SPOTIFY-UTFORDRER: Nå kommer nok en musikktjeneste for mobil. I Wimp kan får du anbefalinger og dermed muligheten til å oppdage ny musikk. Vis mer

Slik er Wimp for iPhone

Spotify har fått en real konkurrent i Wimp. På iPhone er Wimp bedre enn Spotify på akkurat de samme tingene som den er bedre enn Spotify på PC eller Mac: Her får du gode musikktips! Wimp for iPhone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Både Spotify og Wimp koster penger. Spotify er riktignok gratis på PC eller Mac så lenge du aksepterer reklameavbrytelser, men vil du ha musikken på iPhone må du tegne et abonnement til 99 kroner i måneden.

Det er ingen vits å betale for begge deler, så her må man gjøre et valg.

Ikke helt stabil Vi fikk tilgang til Wimp for iPhone samtidig som den ble sendt inn til Apple for godkjenning og har brukt den frem til den ble tilgjengelig via AppStore i dag.

Det er altså den første versjonen vi har testet.

Stabiliteten er ikke helt topp. Plutselige avslutninger forekommer og en sjelden gang kommer det ingen lyd til tross for at de ser ut som om låten er i gang.

Det samlede inntrykket av applikasjonen er likevel meget bra.

Les også: 5 god mobilkjøp

Mer oversiktlig enn Spotify Grensesnittet kan minne om både Spotify og iPod, og det er lett å finne fram i Wimp.

Spillelister er naturligvis synkronisert med klienten på PC eller Mac, og man kan opprette og redigere spillelister rett på telefonen.

Man kan også markere favoritter, noe som kanskje er mer naturlig for hele album enn spillelister.

Organiseringen av «egen» musikk virker derfor litt mer oversiktlig enn hos Spotify.

Ferdiglagde spillelister Akkurat som hos Spotify kan man laste ned låter og gjøre dem tilgjengelig i frakoblet modus, f.eks. når man er på flyreise.

Disse lagres som frakoblede spillelister og frakoblede album.

Man kan for øvrig selv bestemme om streaming og nedlasting skal tillates over 3G eller ikke.

Den virkelige rosinen i pølsa her, og det som gjør Wimp så uendelig mye bedre enn Spotify, er album- og låtanbefalingene og alle de ferdiglagde spillelistene.

Her får man rett og slett mengder av redaksjonelt utplukket musikk.

Kan ikke spole i sangene Mens Spotify er kjempebra så lenge man vet hva man vil høre på, er Wimp helt fantastisk til å oppdage ny og gammel, spennende musikk man kanskje ellers ikke ville ha hørt på.

Akkurat dette er den beste grunnen til å velge Wimp framfor Spotify.

Når alt komme til alt er det bare en eneste ting vi ikke liker ved Wimp for iPhone: Man kan ikke spole i sangene. Bortsett fra det er dette en killer-app, rett og slett.

Les også:
Perfekt PC for folk på farten
Super radio til hagebruk
Slik bygger du nettverk på LinkedIn

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Spesifikasjoner

Plattform: iPone, iPod Touch

3G-streaming: ja

WiFi-streaming: ja

Nedlasting: ja

Pris: 99 kr pr. mnd.

Leverandør: www.aspiro.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer