SNEDIG FUNKSJON: Et head-up display viser et bilde på frontruta som får panseret til å se gjennomsiktig ut.  Foto: LAND ROVER
SNEDIG FUNKSJON: Et head-up display viser et bilde på frontruta som får panseret til å se gjennomsiktig ut. Foto: LAND ROVERVis mer

Slik får de panseret til å bli «gjennomsiktig»

Land Rover lanserer ny teknologi.

DinSide: For halvannet år siden testet vi nye Range Rover.

Der fortalte ingeniører fra Land Rover oss om en ny teknologi hvor kameraer blir koblet sammen med systemet for firehjulsdrift.

Målet er at kameraene skal identifisere føret foran bilen, og på den måten forberede systemet som styrer firehjulsdriften på eventueeller hindringer eller andre utfordringer på veien.

Foreløpig er ikke et slikt system tatt i bruk, ettersom det venter på å bli montert i den  kommende Discovery-modellen.

Gjennomsiktig panser Nå viser Land Rover oss sitt neste trekk. Kamerasystemer skal fange opp det som befinner seg umiddelbart foran og under bilen, og projiseres videre til føreren. Det som er det virkelig finurlige er metoden Land Rover har valgt å gjøre det på.

Ved å sende et bilde av bakken som befinner seg foran og under fronten på bilen gjennom et såkalt head-up-kamera, kan føreren se bakken avbildet på frontruta.

Få også med deg testen av head-up for folket!

KAMERA UNDER: Slik illustrerer Land Rover den nye teknologien. Foto: LAND ROVER
KAMERA UNDER: Slik illustrerer Land Rover den nye teknologien. Foto: LAND ROVER Vis mer

Dette er gjort på en måte som får panseret til å se gjennomsiktig ut, selv om det i virkeligheten bare er et bilde projisert til frontruta.

Samtidig som du ser underlaget, skal også hjulvinkelen på forhjulene vises. Informasjon om hjulvinkelen hentes elektronisk gjennom givere, og legges til sammen med den øvrige informasjonen.

Effekten av det hele er at ikke bare panseret, men også motoren ser gjennomsiktig ut.

Praktisk ved terrengkjøring Virkeligheten er selvfølgelig en annen, men du verden så praktisk dette er i enkelte situasjoner under terrengkjøring, eller andre ganger du ønsker å vite hva som befinner seg under hjulene.

Kameraene er plassert i grillen på bilen, og med en forsinkelse som gjør at det vises som under bilen like etter.

Mer spennende teknologi? Her blir bilvinduene "magiske" og fungerer som en berøringsskjerm.

25 mest spennende år Dr. Wolfgang Epple er direktør for avdelingen Forskning og teknologi hos Land Rover.

Han forteller at de neste 25 årene vil bli de mest spennende i bilens historie.

- Etter hvert som bilene våre blir mer og mer kapable og automatiske i terrenget, ønsker vi å gjøre føreren trygg nok på at det er sikkert å fortsette videre. Det gjennomsiktige panseret er bare en av flere teknologier vi skal lansere, avslutter Epple.

På bilutstillingen i New York i påsken viser de fram Land Rover Discovery Vision Concept, en bil som skal gi et signal om hvordan den nye LR Discovery kommer til å bli.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Les mer:
Dette er nye Range Rover Sport
Lyst på en Range Rover Hybrid?
En full-elektrisk Land Rover