Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik får dere et godt sexliv i moden alder

Kroppens endringer kan gi mindre lyst, men det finnes løsninger.

GODT SEXLIV: - Mange flere enn vi tror har et godt sexliv i 50-, 60- og 70-årsalderen, og det er ingen grunn til at de ikke skal ha det, sier sexolog Haakon Aars. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX
GODT SEXLIV: - Mange flere enn vi tror har et godt sexliv i 50-, 60- og 70-årsalderen, og det er ingen grunn til at de ikke skal ha det, sier sexolog Haakon Aars. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX Vis mer

(Dagbladet): - Når kroppen endrer seg med alderen, endrer også sexlivet seg. Det er naturlig, men det behøver ikke bety at sexlivet blir dårligere, sier parterapeut Kate Elin Søyland i Åpen Dialog.

Både hun og psykiater, lege og sexolog Haakon Aars erfarer at intimitet og sex kan viktig for mennesker i meget moden alder.

En undersøkelse publisert i New England Journal of Medicine i 2007 viste at en fjerdedel av dem mellom 75 og 85 år hadde hatt sex i løpet av det siste året.

- Mange flere enn vi tror har et godt sexliv i 50-, 60- og 70-årsalderen, og det er ingen grunn til at de ikke skal ha det, sier Aars.

Overgangsalder og medisiner påvirker

Likevel er det utfordringer som ofte oppstår, spesielt på grunn av endringene som skjer i kroppen fra 40-åra og oppover.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?