Slik får du barnet til å gjøre som du vil

Dette gjør «truslene» dine effektive.

LYDIGE BARN: Å få helt lydige barn er nok en ønskedrøm, men her får du tipsene du trenger for å unngå de største konfliktene med barna. Illustrasjonsfoto: Thinkstock
LYDIGE BARN: Å få helt lydige barn er nok en ønskedrøm, men her får du tipsene du trenger for å unngå de største konfliktene med barna. Illustrasjonsfoto: Thinkstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barn er selvstendige vesener. 1-åringer ønsker å utforske verden, og havner fort i situasjoner der foreldre må sette grenser fordi de ikke vet selv hva som er skadelig eller knusbart.

2-3 år gamle barn vil gjerne bestemme og gjennomføre flest mulig handlinger selv. - Hjelp, jeg har et monterbarn, tenker du kanskje - og det er helt normalt. Dette er bare noen av de seks tingene du ikke kommer unna som mamma, eller pappa.

Det voksne opplever som trassige handlinger skyldes et ønske om å ha innflytelse på eget liv, noe som stadig blir viktigere for barna etter hvert som de blir eldre.

Mye av det barna vil, kan de ikke få lov til. De trenger voksne som stopper sære innfall og bestemmer over dem.

Men hvordan få barna til å gjøre som foreldrene ønsker, uten å havne i langvarige konflikter eller maktkamper med barnet?

1. - Hvis du ikke tar på deg luen, så reiser vi ikke til bestemor i kveld. Dette bør du si i stedet: «Hvis du ikke tar på deg lue, så vil du fryse på ørene.»

Du kan også bruke positive virkemidler, ifølge barnepsykolog Willy-Thore Mørch.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer