FASTRENTE: Studentene Simon Wedén (24) og Henriette Johnsrud (23) bandt renta for ti år da de kjøpte leilighet på Eiksmarka i Bærum, men angrer ikke. - Det var viktig for å oss å betale det samme hver måned, så vi er veldig fornøyd med beslutningen, sier Henriette. De leier ut leiligheten, og bor i en leid bolig sammen med katten Fiona (bildet) og hunden Shira. Foto: NINA HANSEN
FASTRENTE: Studentene Simon Wedén (24) og Henriette Johnsrud (23) bandt renta for ti år da de kjøpte leilighet på Eiksmarka i Bærum, men angrer ikke. - Det var viktig for å oss å betale det samme hver måned, så vi er veldig fornøyd med beslutningen, sier Henriette. De leier ut leiligheten, og bor i en leid bolig sammen med katten Fiona (bildet) og hunden Shira. Foto: NINA HANSENVis mer

Slik får du bedre rente

Hvis du ikke allerede har fått lavere rente på boliglånet ditt, bør du sette inn et støt mot banken. Nå!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er et stort sprik mellom de dyreste og billigste bankene i dag. En god del mindre banker kommer nok til å hoppe ned fra gjerdet nå som de toneangivende bankene har kuttet renta. Men fortsatt er det mange banker som ikke har satt ned renta, sier Hallgeir Kvadsheim, økonomiekspert og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Mange banker har satt ned renta primært for enkelte kundegrupper, påpeker Kvadsheim. Det gjelder blant annet førstegangsetablerere eller bankkunder som har lånt over en viss sum, for eksempel 2 millioner kroner.

- En god del banker, blant annet DNB, har ikke gjennomført rentekutt for alle. Har du vært en god kunde i mange år, føles det jo litt paradoksalt at du ikke skal få lavere rente, mens 25-åringene som ble kunder i forrige måned skal få det.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn