FASTRENTE: Studentene Simon Wedén (24) og Henriette Johnsrud (23) bandt renta for ti år da de kjøpte leilighet på Eiksmarka i Bærum, men angrer ikke. - Det var viktig for å oss å betale det samme hver måned, så vi er veldig fornøyd med beslutningen, sier Henriette. De leier ut leiligheten, og bor i en leid bolig sammen med katten Fiona (bildet) og hunden Shira. Foto: NINA HANSEN
FASTRENTE: Studentene Simon Wedén (24) og Henriette Johnsrud (23) bandt renta for ti år da de kjøpte leilighet på Eiksmarka i Bærum, men angrer ikke. - Det var viktig for å oss å betale det samme hver måned, så vi er veldig fornøyd med beslutningen, sier Henriette. De leier ut leiligheten, og bor i en leid bolig sammen med katten Fiona (bildet) og hunden Shira. Foto: NINA HANSENVis mer

Slik får du bedre rente

Hvis du ikke allerede har fått lavere rente på boliglånet ditt, bør du sette inn et støt mot banken. Nå!

- Det er et stort sprik mellom de dyreste og billigste bankene i dag. En god del mindre banker kommer nok til å hoppe ned fra gjerdet nå som de toneangivende bankene har kuttet renta. Men fortsatt er det mange banker som ikke har satt ned renta, sier Hallgeir Kvadsheim, økonomiekspert og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Mange banker har satt ned renta primært for enkelte kundegrupper, påpeker Kvadsheim. Det gjelder blant annet førstegangsetablerere eller bankkunder som har lånt over en viss sum, for eksempel 2 millioner kroner.

- En god del banker, blant annet DNB, har ikke gjennomført rentekutt for alle. Har du vært en god kunde i mange år, føles det jo litt paradoksalt at du ikke skal få lavere rente, mens 25-åringene som ble kunder i forrige måned skal få det.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn