Slik får du bedre sex, uten stress

Et godt sexliv er bra for oss på mange måter, men det krever også at vi har overskudd.

STRESS NED: Stress er en av de største fiendene sexlivet vårt har i dagens samfunn, mener ekspertene. Her er ekspertenes råd for et bedre sexliv. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
STRESS NED: Stress er en av de største fiendene sexlivet vårt har i dagens samfunn, mener ekspertene. Her er ekspertenes råd for et bedre sexliv. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

- Stress er en av de største fiendene sexlivet vårt har i dagens samfunn. Fordi stresshormoner, uansett hva de kommer av, vil kunne hemme seksualhormonene våre, sier Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning.

- Selv om man ikke utvikler veldig høye stresshormoner, så vil en travel hverdag i seg selv kunne skape en utfordring for å ivareta det seksuelle i et parforhold, fordi man rett og slett ikke har tid, forteller hun.

Et godt og aktivt sexliv krever tross alt at vi har overskudd. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men både sexlysten og prestasjonen kan bli lidende når hverdagen preges av mye stress.

En amerikansk studie fra 2013 viste at kvinner med kronisk stress opplever lavere sexlyst. Den lave sexlysten var knyttet til både psykologiske og hormonelle faktorer; de hadde forhøyede nivåer av kortisol og ble lett distraherte. Men det er slett ikke bare kvinners sexliv som påvirkes av stress.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.