Slik får du bedre tid

21 gode råd for effektivitet og mindre stress.

Blogg: Cecilie Thunem-Saanum hjelper andre med å få mer ut av tida de har. Hun er aktiv på sosiale medier, og har sin egen blogg. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/ DAGBLADET
Blogg: Cecilie Thunem-Saanum hjelper andre med å få mer ut av tida de har. Hun er aktiv på sosiale medier, og har sin egen blogg. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(God torsdag) - Mot slutten av august sier vi «Det skal bli godt når hverdagen begynner». Se på de samme menneskene etter to måneder - da er de like kavete som før.

Cecilie Thunem-Saanum (40) har spesialisert seg på tidsbruk, driver bedriften CecilieTS AS, og er mye brukt på kurs og foredrag om temaet rundt om i Norge. Vi er hjemme hos henne i Lillesand. I sofaen er Theo (3) og Sarea (6) oppslukt over et nytt spill på Ipad-en. I den samme stua står datamaskinen Thunem-Saanum bruker når hun har hjemmekontor.

Tobarnsmoren forteller engasjert om hvordan alt fra transportarbeidere, til kunstnere og toppledere kommer til henne i håp om å få mer tid.

- Du kan ikke få mer tid, men du kan få bedre tid, altså mer kvalitet over den tida du har, sier hun til dem da.

Velg vekk Thunem-Saanum mener det handler om å prioritere og lære å si nei. Selv jobbet hun tidligere som leder, i opptil 18 timer i døgnet.

- Jeg sa ja til jobbtilbud og oppgaver fordi jeg ble glad for å bli spurt. Jeg glemte å spørre meg selv: Er det sjef jeg vil være?

Hun sa opp jobben. I dag er grunntanken hennes å gjøre mer av det du tror på, og tro mer på det du gjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.