Slik får du en barnevennlig hund

Ikke alle hunder liker barn, men atferden kan endres.

BESTEVENNER: Barn og hund går stort sett veldig godt sammen, men jobb med å skape en god kontakt så tidlig som mulig. Foto: Istockphoto.com
BESTEVENNER: Barn og hund går stort sett veldig godt sammen, men jobb med å skape en god kontakt så tidlig som mulig. Foto: Istockphoto.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venter du barn og er redd for hvordan Fido kommer til å ta imot det nye familiemedlemmet? Eller har du en hund som knurrer så fort han ser barn nærme seg for å klappe den lille vofsen? Slapp av, det er mye du kan gjøre for å forsøke å endre hundens atferd.

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan unngå at barnet ditt blir bitt av hund. Hundeinstruktør og barnevernspedagog ved Oslo Hundeskole, Tanja Solstad Marring, har mange års erfaring med hund. Hun oppfordrer til å skape en best mulig kontakt mellom hund og barn så tidlig som mulig for å unngå farlige situasjoner.

- Det gjelder også om du ikke har barn, men sørg bare for at både barn og hund blir voksenstyrt. Valpen skal ikke få lov til å være for voldsom. Samtidig må barnet respektere hundens grenser, og ikke få lov til å bære og klemme på valpen til enhver tid, sier Marring.

Skap gode assosiasjoner Hun påpeker at en valp som får lov til å være voldsom og hoppe på barnet, vil gjøre det samme når den vokser opp. På samme tid vil en valp som har blitt herset med og mistet i gulvet av et barn, ta sterkt avstand når den bli større, noe som da kan være vanskeligere å reversere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer