Slik får du en skadefri løpestil

Alle har sin unike løpestil, men med noen enkle, tekniske grep og variasjon kan du forebygge mange løpevondter.

BRUK TID: - Å løpe kan være belastende. Bruk derfor tid på å komme i form, og varier treningen. Og husk oppvarming og uttøying etterpå, sier fysioterapeut Julie Aspesletten. Foto: Kristin Roset
BRUK TID: - Å løpe kan være belastende. Bruk derfor tid på å komme i form, og varier treningen. Og husk oppvarming og uttøying etterpå, sier fysioterapeut Julie Aspesletten. Foto: Kristin Roset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun er tidligere håndballspiller, men har funnet gleden i å løpe de siste årene. Det har resultert i flere løpekonkurranser, seiere og stor mestringsfølelse.

Fysioterapeut, Julie Aspesletten, er ikke i tvil om hva som er nøkkelen til skadefri løping.

- En drastisk endring av løpestilen er ikke nødvendig. Alle har sin unike måte å løpe på, men det finnes likevel enkelte element som kan gjøre løpingen mer skånsom og riktig. I tillegg er variasjon avgjørende for å unngå ensidig belastning, sier den spreke 28-åringen fra Lillehammer.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer