Slik får du en skinnende, ren grill, uten vann og såpe

- Brenn bort matrestene i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dinside): En grill full av brente matrester og gammelt fett er ikke et godt utgangspunkt for å lage god grillmat.

Gårsdagens sjøkreps var godt - i går. Men det egner seg ikke spesielt godt til å sette smak på dagens biff.

Heldigvis er det enkelt å rengjøre grillristen. Det er rett og slett en enkel variant av pyrolyse.

Svi bort matrestene

Har du gassgrill, er det veldig enkelt å vaske den:

- Skru gassbrennerne på fullt, lukk lokket, og la grillen stå på full styrke til det slutter å ryke av lokket, sier Jan Ivar Nykvist.

Dette tar cirka ti minutter.

Når røyken har gitt seg skal matrestene være forkullet. Det er bare å løfte av lokket, finne frem en metallbørste, og skrubbe av restene.

Vi anbefaler å gjøre det ganske kort tid etter at du har grillet, mens matrestene og grillristen fortsatt er litt varme, og ikke har rukket å størkne.

Smi mens kullet er varmt

Mens det lønner seg å rense grillristen med én gang når du griller på gass, er det påkrevd om du griller på kull.

Stalltipset fra verdensmester i grilling, Bjørn Tore Teigen, er å smi mens kullet fortsatt er varmt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer