<strong>STRESS NED:</strong> Ferien er tid for å legge inn pauser i programmet, Det er ett av rådene fra ekspertene. Foto: Scanpix NTB
STRESS NED: Ferien er tid for å legge inn pauser i programmet, Det er ett av rådene fra ekspertene. Foto: Scanpix NTB Vis mer

Slik får du en stressfri ferie

Her er de gode rådene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stress kan hjelpe oss å være mer effektive, men også ha negative helseeffekter.

Sommerferien nærmer seg for mange, men før den tid er det ofte mye som skal gjøres. Hvordan klare å rekke alt før ferien? Og hvordan unngå å ta med seg stresset inn i ferieukene?

- Stress er kroppens måte å reagere på ved blant annet fare, usikkerhet, trusler og truende konkurranse. Stress tilfører kropp og nervesystemet mer energi for kamp eller flukt. Stress starter i hjernen og fortsetter utover i kroppen ved å endre dens funksjoner - hjertet slår fortere, energi frigjøres fra levra, pusten blir raskere - for å nevne noe, sier stressforsker Are Holen ved NTNU.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer