Slik får du god smak på kyllingbrystet

Du trenger hammer og krydder.

En oppskrift på et kyllingbryst burde ha mye krydder. Kyllingbrystet er som en blank canvas som du kan male med hvilken smak du vil.

Nordmenn har blitt gale etter kylling. På et halvt tiår har produksjonen økt med nesten 40.000 tonn. En økning på 70 prosent, sier Statistisk Sentralbyrå. Det gikk med 71 millioner høns, ender, gjess og kalkuner i fjor. Vi spiser snart 20 kilo hver i året. Hver tredje kjøttbit vi spiser er kylling.

Jeg mistenker at helsehensyn må ta æren (eller skylda) for den flaksende utviklingen. Folk har blitt fortalt at kylling er sunnere enn ku, hest, gris og lam. (Sånne ting legger ikke jeg meg oppi). Jeg frykter samtidig at mesteparten av denne kyllingen ikke er spesielt spennende å spise.

Slik blir kyllingen god Det finnes heldigvis mange måter å få kyllingen til å smake godt. Om du vil være flinkis kan du følge de åtte trinnene til et perfekt stekt kyllingbryst.

Det finnes også andre metoder. En hel kylling kan du gjerne koke i øl, eller gjøre til et smakfullt indisk måltid med mange gode krydder.

En variant som jeg har hatt mye suksess med er banke kyllingen flat, ha i cheddar-ost og god spekeskinke.

Dagens kylling Over samme lest kommer dagens anbefaling. Her braker det også løs med å banke kyllingen flat. Jeg har en kjøttklubbe, men du kommer veldig langt med en vinflaske.

Når kyllingbrystet er flatt nok til at du kan rulle det sammen er det klart for å få tilsatt noen gode smaker. Jeg bruker appelsinskall (som det er veldig mye smak i) og estragon som er en fin blanding, synes jeg. Jeg er ganske raus med krydderet:

Når krydderet er på ruller du kyllingbrystet sammen. Jeg har på salt og pepper på utsiden også før jeg steker kyllingen i panna med en god dæsj olje og smør. Jeg liker også å ha med noen aprikoser.

Om du vil kan du dele brystet opp i biter (som på bildet øverst) eller skiver og bruke det som del av et tapas bord (her er flere tapas-forslag).

Oppskriften finner du nedenfor!

PS Har du kjøpt inn en kylling og ikke vet hvordan du deler den opp? Sjekk videoen her.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter

Les også:

Slik lager du french toast

Potetene blir supergode på denne måten

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Kyllingspyd med godt krydder Hovedrett|Tapas

OPPSKRIFT PÅ GOD KYLLING: Det er litt krydder og litt tørket frukt som gjør at denne kyllingen fikk bein å gå på. Foto: Erik Hannemann
KYLLINGBRYST: Så raus med krydderet kan du være. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ KYLLINGGRYTE: Her kommer en veldig enkel oppskrift på kyllinggryte. Foto: Erik Hannemann
UKEMENY: Her får du en ny uke med gode oppskrifter. Foto: Erik Hannemann
INDISK: Varmende indisk kylling. Foto: Erik Hannemann