Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik får du gullkort på én eneste flyreise

Og deretter kan du fly ni ganger gratis.

DET GODE LIV:  Den nye businessklassen til Singapore Airlines har fått mange flyeksperter til å vise tommelen opp. Slik kan du reise til New Zealand. &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp;<div>Foto: Singapore Airlines</div>
DET GODE LIV: Den nye businessklassen til Singapore Airlines har fått mange flyeksperter til å vise tommelen opp. Slik kan du reise til New Zealand.         
Foto: Singapore Airlines
Vis mer

(Dagbladet): Er du blant dem som ser med misunnelse på dem som kan gå forbi den lange innsjekkingskøen eller som kan nyte ventetiden på flyplassen i lounger med gratis mat, drikke og lesestoff?

Nå har du muligheten til å skaffe deg Eurobonus-gullkortet på en eneste tur-retur-reise. Det er nettsiden Final Call Travel som har funnet ut hvordan du kan skaffe deg det attraktive kortet enklest.

Ut på tur

Vanligvis må du enten fly 45 ganger med SAS, Widerøe eller ett av deres samarbeidspartere i Star Alliance i løpet av ett opptjeningsår for å skaffe deg gullkort. Men frem til 27. mars har Singapore Airlines, som er Star Alliance-partner, en vinterkampanje og selger reiser tur/retur New Zealand for kr 20499 i businessclass.
Reisen trenger du ikke gjennomføre før 28. februar neste år.

Du har dermed svært mange muligheter til å gjennomføre drømmeturen - og å få en ferie helt utenom det vanlige. Singapore Airlines er kjent for å ha noen av de beste businessclass-fasilitetene i flybransjen, og dermed kan du kombinerer luksus og jakten på gullkortet i en og samme reise.

Du kan finne billigere reiser til New Zealand - men neppe med samme grad av luksus underveis.

Her treffer du garantert ikke naboen i ferien.

POENGJAKT: Samler du bonuspoeng hver gang du er på reise - hver gang du handler? Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
POENGJAKT: Samler du bonuspoeng hver gang du er på reise - hver gang du handler? Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer

Når du flyr med SAS eller Widerøe samler du opp grunnpoeng avhengig av reisens lengde.


Dersom du jakter antall flyreiser for å oppnå 45 enveisreiser, bør du vite at dersom du flyr Oslo-Tromsø vil det lønne seg å ta en mellomlanding med flybytte i Trondheim. Da regnes det som to flyreiser.

- Vi har flere passasjerer som tenker taktisk i forhold til bonuspoeng og muligheten til å skaffe seg gullkort, sier Knut Morten Johansen, pressesjef i SAS.

- De følger med hvor det lønner seg å fly, og følger med kampanjer osv.

Jakten på miles

Hvis du flyr med andre Eurobonus-selskaper eller med Atlantic Air, opptjener du poeng ut fra flydistanse målt i miles. Dette rundes opp til nærmeste 100 poeng. Alle businessclassbilletter hos Singapore Airlines gir 200% av dette.
Slik får du poengene du trenger til gullkortet.

  • Oslo – København (med SAS ) gir 750 poeng
  • København – Singapore gir 12 400 poeng
  • Singapore – Auckland gir 10 600 poeng

Totalt gir dette 23 750 poeng hver vei. Og med returen blir summen av opptjente poeng 47 500 poeng.
2 500 poeng mer enn det du trenger for et Eurobonus gullkort, skriver Final Call Travel.

Ni gratis flyreiser

Ved smart bruk av bonuspoengene kan du fly mange ganger nesten gratis det kommende året.

Du må betale skatter og avgifter, men kan fly enkeltreiser for 6000 bonuspoeng og tur-retur for 10000 poeng.

I noen tilfeller har flyselskapene salg på reiser med bonuspoeng der du får reisen for halve poengprisen. Derfor bør du abonnere på selskapenes nyhetsbrev.

Dersom du har fått smaken på det gode liv på flyene kan du også bruke poengene til å oppgradere deg til businessclass ved hjelp av bonuspoeng.

Dette kan du gjøre for inntil fire personer per reise.

Dette skal du ikke gjøre

Dersom du ikke liker å pøse ut bonuspoengene dine unødvendig så bør du være varsom med å bruke dem på å handle varer om bord på flyet. Dersom du betaler med bonuspoeng så vil du ofte oppleve at du betaler mangedobbelt pris i forhold til å betale kontant.

BIL OG FLY: Mens selvkjørende biler er i ferd med å bli en realitet, er drømmen om biler som kan fly fremdeles en animert framtidsvisjon. Nå skal imidlertid Airbus, som har god peiling på å lage fly, lage en selvkjørende bil som også kan lette. Video: NTB Scanpix Vis mer


En vare SAS selger om bord for 749 kroner koster hele 2.827 kroner om du betaler den med EuroBonus-poeng, skriver nettsiden Smarte Penger.


De regnet ut at noen varer ble hele 277 prosent dyrere dersom man betaler med Eurobonuspoeng.

Flere smarte tips

SMÅ FLY - GODE BONUSMULIGHETER: Du kan tjene poeng og bonusreiser også på noen av de korte strekningene. Foto: Odd Roar Lange
SMÅ FLY - GODE BONUSMULIGHETER: Du kan tjene poeng og bonusreiser også på noen av de korte strekningene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer


Vær klar over at du ikke får bonuspoeng på alle av Widerøes strekninger. Det som regnes som såkalte anbudsstrekninger er ikke strekninger du kan tjene opp bonuspoeng. Her ser du hvilke strekninger dette gjelder. Det er også mulig å skaffe seg bonuspoeng ved å inngå strømavtaler med utvalgte leverandører, bo på hotell, leie bil, ta flytoget og å handle alle typer varer - også dagligvarer med kredittkort som er knyttet til Eurobonus. Dermed kan du få gratis flyturer uten at det koster deg en krone ekstra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media