Slik får du hamburgeren saftig på grillen

Proffene deler sine tips.

SAFTIG: Man skulle tro det var lett å grille en hamburger. Har du smakt en knusktørr burger, vet du bedre. Foto: STIAN  BROCH/GLØD/GYLDENDAL
SAFTIG: Man skulle tro det var lett å grille en hamburger. Har du smakt en knusktørr burger, vet du bedre. Foto: STIAN BROCH/GLØD/GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hamburgeren er i vinden.

Det åpnes nye burgerrestauranter, kokebøkene er fulle av sunne, saftige burgere med godt kjøtt og lekkert stæsj. Hamburger er ikke lenger billig fastfood. Tvertimot, tilberedt på den rette måten er burgeren gourmet-mat, selv i en food truck.

Burger-teknikk

Men så var det grillingen, da.

Har du smakt en tørr skosåle av en hamburger etter at den var på grillen, vet du at hamburgergrilling ikke nødvendigvis er superenkelt.

Spørsmålet er altså: Hvordan grille en hamburger?

Tykkelsen bestemmer - Når jeg griller hamburger velger jeg metode etter hvor tjukk burgeren er, sier norskamerikaneren Craig Whitson, verdensmester i grilling, kjent som «grillkongen».

Han kaller hamburgeren «én av grillverdenens mirakler» og kan altså trygt kalles fan.

Whitson foretrekker hamburgeren rundt 2 ½ cm tjukk, men lar seg friste av tynne burgere så lenge de er grillet eller stekt riktig.

Tynne burgere

Craig Whitson griller tynne burgere på direkte varme og gir dem eventuelt litt tid på indirekte varme til slutt.-Aller viktigst er det å gi burgeren lang nok tid på grillen før du snur den, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer