Du leser nå Dagbladet Pluss

Ekspertenes beste tips

Slik får du kontroll over bekymringene dine

Spesielt ett tips har vist seg å fungere på de fleste.

MANGE TANKER: Når bekymringene tar overhånd kan de bli et problem. Bekymrer en seg for mye for ting kan en utvikle katastrofetanker og «worst case»-tenkning.

- De som har mye angst har et ordentlig «talent» i bekymring, sier psykolog Krister Halck. Illustrasjonfoto: NTB/SCANPIX
MANGE TANKER: Når bekymringene tar overhånd kan de bli et problem. Bekymrer en seg for mye for ting kan en utvikle katastrofetanker og «worst case»-tenkning. - De som har mye angst har et ordentlig «talent» i bekymring, sier psykolog Krister Halck. Illustrasjonfoto: NTB/SCANPIXVis mer

- Jeg mener at noen personer ikke bekymrer seg nok.

Robert L. Leahy er utdannet psykolog ved Yale-universitetet i USA, og har skrevet godt over 20 bøker om ulike psykologiske tema, inkludert «The Worry Cure» («Bekymringskuren»). Han har bestemte meninger om det å bekymre seg, og bestemt må en åpenbart være hvis en skal klare å få kontroll over strømmen av tanker som hver dag farer gjennom hodet i større eller mindre fart.

Bekymringene dine behøver ikke være verken unormale, sykelige eller unødvendige. Det er gjerne disse bekymringene Leahy snakker om når han hevder noen ikke bekymrer seg nok.

- Folk som røyker, som spiser seg overvektige, som har ubeskyttet sex, som bruker mer penger enn de tjener - de bekymrer seg ikke nok, slik at de blir motivert nok til å gjøre endringer, skriver Leahy i en e-post til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.