VIL SPARE: Hele 16 prosent av feriepengemottakerne sier de vil gjøre som Trine Iren Eliassen - spare. Foto: BJØRN LANGSEM
VIL SPARE: Hele 16 prosent av feriepengemottakerne sier de vil gjøre som Trine Iren Eliassen - spare. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Slik får du maks ut av feriepengene

Sjekk ekspertenes tips.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet) De neste ukene kommer norske arbeidstakere til å motta 130 milliarder kroner i feriepenger. Det viser beregninger Finans Norge har gjort for Dagbladet.

- Basert på tall fra Statistisk sentralbyrå og Nav, kan vi anslå at feriepengegrunnlaget for 2013 ligger rundt 1050 milliarder kroner. Med en snittsats for feriepenger på 12,5 prosent, ender vi opp med en samlet feriepengeutbetaling i 2014 på drøyt 130 milliarder kroner, sier Rolf Mæhle, assisterende direktør i Finns Norge.

SPARER ALT TIL BOLIG FLINK TIL Å SPARE: Trine Iren Eliassen skal for det meste jobbe i sommer. Ferieturen til Korfu og Paris finansieres av penger hun har lagt av hver måned. Feriepengepotten skal spares. Foto: BJØRN LANGSEMTrine Iren Eliassen (29) har allerede satt inn feriepengene på BSU-sparing.- Jeg sparer til større bolig og fant ut at jeg fikk best mulig rente ved å ha pengene på BSU-konto hele året, sier 29-åringen.Hun fikk feriepengene allerede i januar i forbindelse med jobbskifte.- Hvis jeg ikke hadde hatt noe viktig å spare til, ville jeg nok brukt opp alle pengene på ferie. Men det er motivasjon nok å ønske seg ny bolig. - I tillegg vet jeg at jeg får igjen penger på skatten i juni, så jeg har en liten bonus i vente, sier hun.I sommer skal hun jobbe mesteparten av tida, med unntak av to uker. Da går turen til Korfu, for å være gjest i et bryllup. Hun skal også på helgetur til Paris.Penger til turen har hun spart ved å legge av en sum hver måned.- Hvor mye jeg sparer i måneden avhenger av hvor høye utgifter jeg har hatt. Pengene står på en egen konto jeg ikke bruker til vanlig. I tillegg deler samboeren og jeg på ferieutgiftene, og vi har fulgt med når billigbilletter har vært lagt ut, for å komme lavest mulig ned i pris, sier Elisassen.

Feriepengene kommer sammen med lønna din normalt i mai eller juni.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn