MORO, MEN DYRT: Norske familieparker er beryktet for å være kostbare, men det finnes metoder for å gjøre besøket litt rimeligere. Foto: PARKENES EGNE BILDER
MORO, MEN DYRT: Norske familieparker er beryktet for å være kostbare, men det finnes metoder for å gjøre besøket litt rimeligere. Foto: PARKENES EGNE BILDERVis mer

Slik får du mest rabatt i familieparkene

Du kan spare mye på å kjøpe billettene på riktig måte.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Mammanett.no): Å besøke familieparker i Norge kan fort bli en dyr opplevelse, men det finnes metoder for å spare penger.

Mammanett.no har sett nærmere på hvor mye billetter koster i de norske familieparkene, hvordan du får de billigste billettene og når det lønner seg å kjøpe dem.

Tusenfryd: Mye penger å spare

Tusenfryd kommer forholdsvis godt ut i vår prisoversikt over familieparker, men tropper du opp i slutten av juli uten forhåndskjøpte billetter blir parken brått den dyreste av dem alle.

Tusenfryd har for 2015 sesongen nemlig innført et prissystem som gir mer rabatt jo tidligere du kjøper billett.

En familie på fire som skal besøke parken i slutten av juli, kan spare over 300 kroner ved å bestille billettene på nettet minst sju dager før avreise.

TUSENFRYD: Mange penger å spare dersom du kjøper billetter i god tid. Foto: TUSENFRYD
TUSENFRYD: Mange penger å spare dersom du kjøper billetter i god tid. Foto: TUSENFRYD Vis mer

For å få den aller rimeligste prisen må du kjøpe Flexi Ticket minst sju dager før du har tenkt å besøke parken. Denne fleksible billetten er gyldig i sju dager fra den valgte dato.

Parkering blir også 10 kroner billigere om du betaler på forhånd på nett.

De aller billigste prisene får du på forsommeren fra 25. april - 19. juni, og tidlig i høst i perioden 1. september - 4. oktober.

Les også: Tusenfryd - også en park for de minste barna?

Kongeparken: Fast onlinerabatt

Kongeparken føyer seg inn i rekka over parker som gir rabatt til besøkende som bestiller billetter på nettet.

Gjennom hele sesongen sparer du 20 kroner pr. billett ved å bestille på nettsidene deres.

I Kongeparken får du billigere billetter om du besøker parken på for- og seinsommer. Det vil si at du bør unngå høysesongen som i praksis varer hele skoleferien, fra 20. juni til og med 16. august.

Lilleputthammer: Rimeligere i år

Lilleputthammer har i år innført ekstra rabatt til de som bestiller billetter på nettet. I juli vil denne rabatten være 5 prosent.

Den dyreste perioden er fra 6. juli til 26. juli og det er mye penger å spare på å unngå akkurat denne perioden. Velger du å besøke parken utenom høysesongen, sparer du hele 50 kroner pr. billett for barn 90-120 centimeter og voksne/barn over 120 centimeter.

I tillegg kan det lønne seg å holde øynene åpne for mulige priskampanjer tidlig og seint på sommeren.

Dyreparken i Kristiansand: Unngå høysesongen

Det er generelt vanskelig å få til et rimelig besøk i Dyreparken i Kristiansand. I motsetning til de fleste andre parkene gir de ingen ekstra rabatter ved bestilling på nett.

Du får imidlertid mulighet til å kjøpe matbuffeer med nettrabatt om du ønsker det.

KONGEPARKEN: Her får du rabatt hele sesongen - dersom du bestiller på nett. Foto: KONGEPARKEN
KONGEPARKEN: Her får du rabatt hele sesongen - dersom du bestiller på nett. Foto: KONGEPARKEN Vis mer

Vil du besøke parken lønner det seg mest å besøke den utenom skoleferien og helger, et alternativ som nok passer de færreste barnefamilier.

Fra 20. juni til 9. august er det dyrest å besøke parken, og i denne perioden må du også betale for parkering. Betaler du for parkeringen på nett, sparer du 20 kroner.

Dyreparken har i år utvidet parktilbudet med Hakkebakkeskogen

Det er verdt å merke seg at du på parkens nye attraksjon Hakkebakkeskogen kan reservere plasser gratis samme dag etter klokka 10.00 dersom det er ledige plasser.

Det kan være lurt for å unngå å stå i kø, men det er også fullt mulig å stille seg i kø ved attraksjonen uten billett - helt gratis.

Hunderfossen familiepark: Lite å spare

Hunderfossen opererer med rabatt dersom du bestiller billett online.

Det er riktignok lite penger å spare; fem kroner pr. barn under 120 centimeter og ti kroner for større barn og voksne.

INGEN RABATTER: Dyreparken er en av få parker som ikke tilbyr rabatt ved forhåndsbestilling av billetter. Foto: MAMMANETT
INGEN RABATTER: Dyreparken er en av få parker som ikke tilbyr rabatt ved forhåndsbestilling av billetter. Foto: MAMMANETT Vis mer

Prisene er stort sett den samme gjennom hele sesongen, bortsett fra noen ukedager i juni.

Sommarland i Bø: Gode onlinerabatter

Hos Sommarland i Bø lønner det seg å bestille billettene på nett. I likhet med Tusenfryd tilbyr de Flexibillett som gir rimeligere pris dersom du bestiller minst fire dager i forveien.

For voksenbilletten utgjør onlinerabatten 40 kroner, mens på barnebilletten blir den 30 kroner pr. person.

Flexibilletten kan også brukes innenfor en tidsramme på sju dager etter datoen du har valgt. Det gir besøkende en trygghet i forhold til værforandringer eller andre årsaker til at man ønsker å dra en annen dag enn først planlagt.

Sommarland gir fortsatt sine gjester værgaranti. Dersom det regner før klokka 15.00 den dagen du er i parken, får du gratis inngang dagen etter.

Det kan også lønne seg å holde øynene åpne for kampanjer på nettsidene deres. Nå i juni kjører de onlinetilbud hvor du får en gratis barnebillett ved kjøp av en voksenbillett. Billettene må kjøpes på nett og kan bare brukes i løpet av juni.

Les også: Legoland - slik får du mest ut av besøket
Hotell Legoland
Skal du reise fra Oslo Lufthavn med barn? Se etter dette skiltet

LITE Å SPARE: Hunderfossen Familiepark gir rabatt ved bestilling på nett, det er derimot ikke mange penger å spare. Foto: ESBEN HAAKENSTAD
LITE Å SPARE: Hunderfossen Familiepark gir rabatt ved bestilling på nett, det er derimot ikke mange penger å spare. Foto: ESBEN HAAKENSTAD Vis mer
SOMMARLAND I BØ: Gir sine besøkende gode rabatter om du kjøper billettene på nett. Foto: SOMMARLAND
SOMMARLAND I BØ: Gir sine besøkende gode rabatter om du kjøper billettene på nett. Foto: SOMMARLAND Vis mer