Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik får du mest ut av felleskiene

Det viktigste er at du velger felleski etter dine behov.

Falt pladask: Marthe Katrine Myhre er veldig fornøyd med felleskiene. Langdistanseløperen bruker skigåing som en del av vintertreningen. Foto: Frode Egedius
Falt pladask: Marthe Katrine Myhre er veldig fornøyd med felleskiene. Langdistanseløperen bruker skigåing som en del av vintertreningen. Foto: Frode EgediusVis mer

Er du vant med racing smøreski, bør du også velge en felleski som oppfyller samme egenskapene, sier langrennsspesialist på Sport 1 Lillehammer, Roger Gråv.

Han har testet de fleste felleskiene, og har fulgt den positive utviklingen av skiene du slipper å smøre. Det er ikke ingen tvil om at felleskiene er kommet for å bli. Folk strømmer til for å kjøpe skiene som også kalles Skin Ski.

- Det er stor interesse for felleski, og kjøperne er alt fra mosjonister til de som også konkurrerer, forteller Gråv.

- Ikke på nysnø

På bakrommet på Sport 1 prepareres det ski i alle retninger. Det er fullt trøkk. Kanskje ikke så rart når snøen laver ned.

- Slik som det er i dag, med mye nysnø, er det ikke gunstig å bruke felleski. Og det er dette jeg er opptatt med å si til folk. En felleski er ikke løsningen på alle typer skiføre. Den er knallgod på såkalt nullføre, blanke fine spor og når det er varmegrader. Men når det er kaldt og løst, fungerer den ikke som en god gammeldags smøreski, sier skieksperten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.