Slik får du mest ut av fridagene i 2014

Sats på våren.

PINSECHARTER: Bruker du 2. pinsedag kan du få en knall uke i syden midt i juni. Da er prisene ennå er lave, det er god plass og temperaturen behagelig. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
PINSECHARTER: Bruker du 2. pinsedag kan du få en knall uke i syden midt i juni. Da er prisene ennå er lave, det er god plass og temperaturen behagelig. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): 2014 starter greit, med nyttårsaften på en tirsdag og 1.nyttårsdag på en onsdag. Nyttårsfeiringen faller ihvertfall ikke sammen med en helg. Neste år er ikke det aller gunstigste for den som vil ha maks ut av feriedagene, men våren ser lovende ut.  Grunnen er at påsken kommer sent. Så sent at den kan kombineres med første mai.

Med 11 fridager kan du få 23 dager sammenhengende ferie.

Regnestykket er slik: Palmesøndag 2014 er den 13. april. Det betyr at 2. påskedag kommer så sent som 21. april. Dårlig nyhet for skientusiaster, men en god nyhet dersom du drømmer om en lang ferie utenom sommerferien.

Perfekt for bilferie i USA, safari i Afrika eller en rimelig utenfor-sesong-ferie langs Middelhavet.

1. mai kommer allerede uka etter 2. påskedag. Tar du 11 dager ferie fra palmesøndag til og med helgen etter 1. mai, har du tre blanke ferieuker til rådighet.

Langhelg Får du til dette, har du spart fire feriedager. Skulle det friste med mer fri i mai, må du se langt etter muligheter rundt 17.mai. Nasjonaldagen faller i 2014 på en lørdag. Men 29.mai er det Kr. Himmelfartsdag, som alltid på en torsdag. Tar du fri påfølgende fredag, har du en langhelg med fire dager fri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer