Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Skatteoppgjøret

Slik får du mest ut av skattekronene

Mange av oss skal bruke skattepengene til sparing og nedbetaling av gjeld.

BONUSPENGER: Mia Seljesæter (26) og Martine Hasselgreen får begge igjen penger på skatten. De har bedt om ekstra skattetrekk gjennom hele året, og får trolig igjen noen tusenlapper hver. –Jeg kaller det gratis bonuspenger. For å redusere forbruket i det daglige, betaler jeg mer skatt hele året. I år får jeg ca. 30000 kroner tilbake, og mye går til å finansiere store ferier, sier Seljesæter. Venninnen får igjen 8000. Pengene går til boligen hun nettopp har kjøpt. –Det er deilig å slippe den sure baksmellen, så jeg betaler heller mer skatt hver måned, sier Hasselgreen. Foto: John T. Pedersen<div><br></div>
BONUSPENGER: Mia Seljesæter (26) og Martine Hasselgreen får begge igjen penger på skatten. De har bedt om ekstra skattetrekk gjennom hele året, og får trolig igjen noen tusenlapper hver. –Jeg kaller det gratis bonuspenger. For å redusere forbruket i det daglige, betaler jeg mer skatt hele året. I år får jeg ca. 30000 kroner tilbake, og mye går til å finansiere store ferier, sier Seljesæter. Venninnen får igjen 8000. Pengene går til boligen hun nettopp har kjøpt. –Det er deilig å slippe den sure baksmellen, så jeg betaler heller mer skatt hver måned, sier Hasselgreen. Foto: John T. Pedersen

Vis mer

- Kanskje får du igjen nok penger på skatten til å nulle ut forbruks-eller kredittkortgjelda. Da kan du starte sommeren med blanke ark, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Fire av ti (43 prosent) av dem som får penger tilbake på skatten, skal legge dem av til sparing, viser en undersøkelse Respons analyse har utført for Sparebank 1.

26 prosent skal betale ned gjeld og like mange skal bruke pengene på ferie.

Én av fem - 21 prosent - lar skattepengene gå til vanlig forbruk. En av fire bruker skattepengene på ferie.

Egne penger

Da undersøkelsen ble utført i mars/april, svarte 14 prosent at de var sikre på å få baksmell på skatten, mens 25 prosent regnet med å gå i null. Nærmere én av to - 47 prosent - forventet å få tilbake penger på skatten.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?