BONUSPENGER: Mia Seljesæter (26) og Martine Hasselgreen får begge igjen penger på skatten. De har bedt om ekstra skattetrekk gjennom hele året, og får trolig igjen noen tusenlapper hver. –Jeg kaller det gratis bonuspenger. For å redusere forbruket i det daglige, betaler jeg mer skatt hele året. I år får jeg ca. 30000 kroner tilbake, og mye går til å finansiere store ferier, sier Seljesæter. Venninnen får igjen 8000. Pengene går til boligen hun nettopp har kjøpt. –Det er deilig å slippe den sure baksmellen, så jeg betaler heller mer skatt hver måned, sier Hasselgreen. Foto: John T. Pedersen<div><br></div>
BONUSPENGER: Mia Seljesæter (26) og Martine Hasselgreen får begge igjen penger på skatten. De har bedt om ekstra skattetrekk gjennom hele året, og får trolig igjen noen tusenlapper hver. –Jeg kaller det gratis bonuspenger. For å redusere forbruket i det daglige, betaler jeg mer skatt hele året. I år får jeg ca. 30000 kroner tilbake, og mye går til å finansiere store ferier, sier Seljesæter. Venninnen får igjen 8000. Pengene går til boligen hun nettopp har kjøpt. –Det er deilig å slippe den sure baksmellen, så jeg betaler heller mer skatt hver måned, sier Hasselgreen. Foto: John T. Pedersen

Vis mer

Skatteoppgjøret

Slik får du mest ut av skattekronene

Mange av oss skal bruke skattepengene til sparing og nedbetaling av gjeld.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Kanskje får du igjen nok penger på skatten til å nulle ut forbruks-eller kredittkortgjelda. Da kan du starte sommeren med blanke ark, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Fire av ti (43 prosent) av dem som får penger tilbake på skatten, skal legge dem av til sparing, viser en undersøkelse Respons analyse har utført for Sparebank 1.

26 prosent skal betale ned gjeld og like mange skal bruke pengene på ferie.

Én av fem - 21 prosent - lar skattepengene gå til vanlig forbruk. En av fire bruker skattepengene på ferie.

Egne penger

Da undersøkelsen ble utført i mars/april, svarte 14 prosent at de var sikre på å få baksmell på skatten, mens 25 prosent regnet med å gå i null. Nærmere én av to - 47 prosent - forventet å få tilbake penger på skatten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn