Slik får du orden på kabelkaoset

Ladere og kabler, vi viser hvordan du får orden i rotet.

På klikk.no finner du mange smarte tips for å få orden i rotet. Metoden er gjerne å lage seg noen smarte oppbevaringsløsninger,

Da gjenstår bare å få kontroll på uroelement nummer en i skuffen: Laderen. Den ender gjerne i en skikkelig vase sammen med de andre, og du må lirke og nøste opp hver gang du skal bruke en av dem.

De med hakket mer ordenssans surrer ledningen rundt selve laderen. Det er ikke alltid en bra løsning heller, ettersom du lett lager tvinn på ledningen og enda mer problemer.

Dorullkjerne Kanskje litt farlig å lansere denne løsningen nå som vi er midt i høysesongen for dorullnisser, men en dorullkjerne er altså trikset. Det går fort, og har du en dyp nok skuff eller eske, kan du stable laderne på høykant, og gjerne skrive på hvilken dings laderen hører til.

Ladestasjon De laderne du bruker hver dag, kan du samle i en ladestasjon. Her har du sikkert sett løsninger der man samler alle i en bøtte med lokk og lager hull til ledningene i lokket. En noe mer elegant løsning er å bruke en stilig brødboks. Den er kanskje uansett arbeidsledig i disse lavkarbotider.

Samle kontaktene Har du en bærbar pc, har du sikkert 3-4 kontakter som skal kobles til hver gang du tar maskinen i bruk. Med noen papirklemmer på bordkanten sørger du for at alle står klare til bruk når du kommer.

Få ledningen på veggen Ledninger til lamper, spillkonsoller, stereoutstyr og annet gir deg en tøff kamp hjemme i stua. En god gammel løsning da er å jobbe med kreftene i stedet for mot dem. Ikke bare skal ledningene synes, men de blir et stilig lite kunstverk på stueveggen. Hvem vet, plutselig ønsker du en mye lengre lampeledning?

Kilder:
xbmc.com
lifehacking.nl
storageandglee.com

Les også:
Slik blir gangen ryddig
Test av vannkokere
De lekreste lampene til stua

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

ROT: Ingenting lager så mye uorden som en lader i en skuff. Foto: Øivind Lie
ORDEN: Med et beskjedent bidrag fra toalettet blir det orden i skuffen med ladere. Foto: Øivind Lie
LANG LEDNING: La lampeledningen spille hovedrollen i stua. Foto: Storageandgle
GJENBRUK: En gammel brødboks er en perfekt ladestasjon. Foto: Storageandgle
TEKNO: Heng konsollen på veggen sammen med kablene. Foto: Palle Olsen
PAPIRKLEMMER: Ved hjelp av noen papirklemmer står alle kontaktene klare på geledd når du skal koble til laptopen din. Foto: Lifehacking
SITTER PÅ LEDNINGEN: Fugl på ledningen i stua også Foto: Dan Lev
TVANGSTRØYE: Slik temmer du uroelement nummer én. Foto: Øyvind Lie
TVANGSTRØYE: Slik temmer du uroelement nummer én. Foto: Øyvind Lie Vis mer