Slik får du øye på de skjulte øyesykdommene i tide

Å miste synet er manges skrekk. Vi har sett på hvilke symptomer det er viktig å ta på alvor.

UKLART I MIDTEN: Slik kan verden se ut ved den svært vanlige aldersrelatert makuladegenereasjon (AMD), også kjent som forkalkning av øyet. Skarpsynet svekkes og det rundt blir tåkete. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
UKLART I MIDTEN: Slik kan verden se ut ved den svært vanlige aldersrelatert makuladegenereasjon (AMD), også kjent som forkalkning av øyet. Skarpsynet svekkes og det rundt blir tåkete. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan ta tid å oppdage øyesykdom.

- Vi har to øyne, og det gode øyet kan kompensere for det dårlige, slik at det blir vanskelig å oppdage om synet svekkes. Felles for de fleste av de vanlige øyesykdommene er at de gjør ikke vondt og symptomene kommer snikende. Derfor oppdager mange ikke sykdommen før det er for seint, sier Mia Jacobsen, informasjonssjef i Norges Blindeforbund.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer