Slik får du pass før ferien

Her er triksene som hjelper deg når passkøen er blitt lang.

PASS OG PENGER: Husk å ta med kontanter eller bankkort for å betale for ditt nye pass. Kredittkort fungerer ikke. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
PASS OG PENGER: Husk å ta med kontanter eller bankkort for å betale for ditt nye pass. Kredittkort fungerer ikke. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Er du en av dem som har fått trøbbel med de lange passbestillingskøene i Norge i sommer? Politidirektoratet og politistasjonene lover bedring allerede fra over pinsa. Her er tipsene til deg som har det travelt og som ønsker å rykke raskt framover i køen.

Bestill time på nett

156 ulike politistasjoner og lensmannskontor i Norge har biometrikiosker som brukes for å bestille pass. Mange av disse har innført timebestilling via nett. Her finner du oversikten over disse.

Her kan du se hva som er ledig de neste 30 til 50 dagene. Men selv om du ikke finner ledig tid første gang du søker så er ikke løpet kjørt.

– Vi legger forløpende ut ledige timer som er blitt avbestilt. Og hver fredag, ca klokka 14.00 legger vi ut oppdatert liste for den kommende uka, sier Gitte Hessenschmidt, leder for forvaltningsavdelingen ved Oslo Politikammer.

Les mer: I passkø før sommeren - se opp for disse tabbene

Gå for drop-in

Søk derfor på nytt på politiets nettside dersom du ikke har funnet ledig time. Politistasjoner over hele landet jobber nå med ut utvide timetallet for passbestillinger. Det er også planlagt ekstraåpne lørdager for å fjerne passkøene før skoleferien starter ved St. hans. Hold deg derfor løpende oppdatert via politiets nettside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer