Slik får du podkaster på mobilen

Lyst til å høre høstens store podkast-hit, Serial, på vei til jobben?

ALRI HØRT EN PODKAST? Det er ikke så vanskelig å komme i gang med. Finn frem mobilen, så skal vi fortelle deg hva du skal gjøre! Foto: ALL OVER PRESS / KIRSTI ØSTVANG
ALRI HØRT EN PODKAST? Det er ikke så vanskelig å komme i gang med. Finn frem mobilen, så skal vi fortelle deg hva du skal gjøre! Foto: ALL OVER PRESS / KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Podkaster har eksistert i årevis, men har i høst fått en skikkelig oppsving med Serial, som på kort tid har blitt verdens mest populære podcast-serie.

Siden Serial ble lansert tidlig i oktober, har Apples iTunes-butikk registrert fem millioner nedlastinger og strømminger, skriver Dagbladet.

Du har kanskje fått med deg skriveriene i avisene, eller hørt folk snakke om serien i lunsjen på jobb, men så har du selv ennå ikke fått sjekket den ut? Kanskje fordi du ikke helt vet hvordan?

Å laste ned en podkast er en enkel sak, her viser vi deg hvordan.

LES OGSÅ: Slik får du norske ebøker over på Kindle

Men hva er en podkast? Sakset fra Wikipedia: «Podkasting er en måte å publisere lyd- eller videoopptak på internett som kan abonneres på ved hjelp av RSS».

Disse filene kan du altså laste ned og høre på når og hvor du vil, og det er som regel gratis.

NRK har lagt ut podkaster av sine radioprogrammer i årevis, og det finnes også et utall andre programmer og serier, sendt både på vanlige radiostasjoner og som dedikerte podkast-show.

Hva trenger du? Det er mange måter å høre eller se på podkaster, men her fokuserer vi først og fremst på hvordan du går frem på smartmobilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer