Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
VESTFOLDIDYLL: Knut Harald Røed skal selge landstedet sitt på Stokke i Vestfold og får hjelp av eiendomsmegler Bjørn Tomas Windal. Her har han bodd fast året rundt i de siste syv årene. Onkelen hans bygget huset i 1961. Foto: Henning Lillegård
VESTFOLDIDYLL: Knut Harald Røed skal selge landstedet sitt på Stokke i Vestfold og får hjelp av eiendomsmegler Bjørn Tomas Windal. Her har han bodd fast året rundt i de siste syv årene. Onkelen hans bygget huset i 1961. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik får du råd til drømmehytta

For mange skal det ikke så mye til før hyttedrømmen er innen rekkevidde.

- Det dyreste med fritidsbolig er ikke nødvendigvis renteutgiftene på lånet. Det påløper ganske mange andre kostnader ved å ha hytte, sier Hallgeir Kvadsheim, atferdsøkonom i Spiff og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Lista er lang, påpeker han: Vedlikehold, strøm og nettleie, bredbånd og TV, eventuell eiendomsskatt, skiløypeavgift, veiavgift, festeavgift og andre mulige utgifter - alt etter hvor bekvemmelig du har det på hytta.

Med andre ord kan det være lurt å sette seg godt inn i hvilke totalkostnader du må regne med i løpet av året i området der du helst vil ha hytte.

- I prospektet skal det normalt stå mange av disse opplysningene, slik at du lett kan sette opp et slikt regnestykke. Selv om det selvsagt har verdi i å eie sitt eget, blir nok mange overrasket over hvor ofte de kunne ha reist på høyfjellshotell eller leie hytte for en langt billigere penge. Det koster å drifte en norsk sommer- eller vinterhytte, sier Kvadsheim.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?