Slik får du råd til hyttedrømmen

Norske hytteeiere blir stadig yngre. Karoline Ellingbø (28) var bare 25 år da hun kjøpte seg hytte på fjellet. Her er grepene som kan sikre hyttekjøpet.

FORNØYD HYTTEEIER: Karoline Ellingbø (28 har kjøpt seg hytte som ligger i nærheten av Beitostølen, nesten fire timers kjøretur fra hjemmet hennes på Frogner i Oslo. Hun leier den ut store deler av året, og leieinntektene dekker mesteparten av utgiftene. Foto: Lars Eivind Bones
FORNØYD HYTTEEIER: Karoline Ellingbø (28 har kjøpt seg hytte som ligger i nærheten av Beitostølen, nesten fire timers kjøretur fra hjemmet hennes på Frogner i Oslo. Hun leier den ut store deler av året, og leieinntektene dekker mesteparten av utgiftene. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

- Jeg trengte ikke leilighet der og da, og brukte i stedet pengene på hytte. Det har jeg ikke angret et sekund på, sier 28-åringen.

Hun var glad i fjellet og hadde vært på mange turer i Jotunheimen i oppveksten. På hyttebesøk hos ei venninne på Beitostølen kom hun tilfeldigvis over en annonse for et nytt hytteprosjekt i Raudalen, noen få kilometer fra Beitostølen.

-Jeg var den første som kjøpte hyttetomt der. Stedet hadde alt jeg var ute etter: flott utsikt, nærhet til fjellet, muligheter for toppturer, et lite vann like ved - i tillegg til at alpinsenteret bare ligger 400 meter unna, sier Ellingbø, som er vokst på Hadeland og bor i Oslo.

Hun skrev under kontrakten i 2015, og i mai året etter sto hytta ferdig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.