Slik får du råd til PENSJONISTDRØMMEN

Vi drømmer om å kjøpe bolig i utlandet og dra på eksotiske ferier, men syv av ti har ikke begynt med pensjonssparing.

STERKERE KROPP: Pensjonisttilværelsen blir bedre hvis man sørger for å trene regelmessig, mener Kirsten Svindahl og Willy Ebert. Her er de i gang med styrketreningen på Sats Storo i Oslo. Foto: ANITA ARNTZEN
STERKERE KROPP: Pensjonisttilværelsen blir bedre hvis man sørger for å trene regelmessig, mener Kirsten Svindahl og Willy Ebert. Her er de i gang med styrketreningen på Sats Storo i Oslo. Foto: ANITA ARNTZENVis mer

(Dagbladet): Det beste med å bli pensjonist er at man har bedre tid til å holde seg i form, mener Kirsten Svindahl (65) og Willy Ebert (79).

- Det er tungt å gå på treningssenteret etter arbeidstid. Men med blanke dager kan man få unnagjort treninga om formiddagen - så har man resten av dagen til andre gjøremål, sier 65-årige Svindahl.

Som deltidsansatt har hun fri til å trene spinning og styrke et par dager i uka.

- Jeg merker at jeg beholder styrken og smidigheten i kroppen selv om jeg blir eldre, og små vonder her og der blir borter, sier hun.

Trening

79-årige Willy Ebert skjønner godt at mange framtidige pensjonister rangerer trening øverst på ønskelista. Selv går han på yoga og trener styrke to-tre ganger i uka.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.